Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

СБУ викрила на корупції високопосадовців Донеччини

08.05.2021 10:37 995

СБУ викрила на корупції високопосадовців Донеччини

СБУ викрила заступників двох міських голів у Донецькій області на корупції. Вони організували схему привласнення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію об’єктів соціальної інфраструктури. Через оборудку зловмисники «вивели» з державної програми Мінрегіонбуду понад 700 тис. грн.

Встановлено, що чиновники уклали договір на будівництво спорткомплексу зі штучним покриттям для мініфутболу за кошти громадської організації. Але після завершення проекту, учасники схеми підписали ще одну угоду на ті ж самі роботи, проте вже за гроші відповідної державної програми.

Для виведення бюджетних коштів у тінь зловмисники внесли неправдиві відомості до актів виконаних робіт, які були, фактично, реалізовані за попереднім договором.

За матеріалами СБУ двом високопосадовцям і одному з керівників регіонального Центру фізичного здоров’я населення повідомлено про підозру за:

● ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),

● ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів),

● ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі триває слідство для притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до оборудки.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Донецькій області за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»