Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

СБУ викрила ділків, які розводили дизпаливо газом: окрім фінансових збитків державі, це загрожувало техногенній безпеці

09.05.2021 07:57 893

СБУ викрила ділків, які розводили дизпаливо газом: окрім фінансових збитків державі, це загрожувало техногенній безпеці

СБУ заблокувала у Кіровоградській області підпільну схему виробництва і збуту нафтопродуктів сумнівної якості. Щоб збільшити власний нелегальний прибуток, ділки розводили дизпаливо газовим конденсатом. Окрім фінансових збитків державі, це загрожувало техногенній безпеці.

За попередніми даними, протиправний механізм організували декілька представників комерційної структури, яка займалась транспортуванням паливно-мастильних матеріалів. Для виробництва контрафакту учасники схеми незаконно використовували резервуари і обладнання однієї з автобаз.

Під час обшуків на території підпільного виробництва, розташованого поблизу автомобільної траси, правоохоронці виявили понад 100 тонн фальсифікованих нафтопродуктів.

Для збільшення обсягів готової «продукції» та ухилення від сплати податків ділки змішували дизпаливо і газовий конденсат невідомого походження.

Підготовлений до продажу фальсифікат організатори оборудки реалізовували через афілійовані АЗС, а також фермерським господарствам на території регіону.

Під час слідчих дій в офісних приміщеннях та автомобілях учасників схеми, серед іншого, виявлено фінансово-господарську документацію і чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

Заходи із викриття оборудки проводились спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»