Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Провину за провал під Харковом хочуть перекласти з Путіна на військових – CNN

23.09.2022 07:20 473

Провину за провал під Харковом хочуть перекласти з Путіна на військових – CNN

Американська телекомпанія CNN випустила великий редакційний матеріал, присвячений ситуації у війні РФ проти України після відступу росіян під Харковом.

https://edition.cnn.com/2022/09/22/politics/russia-military-divided-ukraine-putin/index.html

Серед іншого джерела компанії повідомили, що рапорти міноборони РФ про те, що в бік Харкова, нібито, перекидають війська – чергова брехня.

“Міністерство оборони Росії заявило, що воно перекидає сили у бік Харкова на північному сході, де Україна досягла найбільш вражаючих успіхів, але джерела в США і на Заході кажуть, що основна частина російських військ все ще залишається на півдні, де Україна також розгорнула наступальні операції навколо Херсона”, – наголосило ЗМІ.

Не маючи можливості “врятувати” ситуацію під Харковом, росіяни взялися за “улюблену справу” – пошук винних. А точніше – “стрілочників”. Західні аналітики давно стверджують, що так званою “спецоперацією” реально командує особисто президент РФ Володимир Путін, а не його генштаб чи генерали. При цьому, безперечно, брати на себе відповідальність за черговий провал російський диктатор не має наміру.

“Кремлівські чиновники та експерти в державних ЗМІ гарячково обговорюють причини провалу в Харкові, і в типовій манері Кремль, схоже, намагається перекласти провину з Путіна на російських військових”, – сказав у коментарі CNN не названий високопоставлений представник НАТО.

За інформацією джерел CNN, у військовому керівництві РФ вже відбулися перестановки – після відступу під Харковом, “внаслідок чого структура командування Росії стала ще безладнішою, ніж раніше”. Так журналісти підтвердили інформацію, що з’явилася раніше – про те, що безпосередній командувач російськими силами на Харківщині, пробув на посаді всього 15 днів. Через успішний контрнаступ ЗСУ його усунули.

Автор статті зазначила, що російські військові роз’єднані – вони розходяться в думках про те, що робити далі, та сперечаються між собою. За інформацією, наданою джерелами, близькими до американської розвідки, між російськими воєначальниками є серйозні розбіжності щодо стратегії. Також експерти мають великі сумніви щодо ефективності оголошеної в РФ мобілізації – через зруйноване забезпечення та логістику.

Джерело: objectiv.tv

Автор: Автор: Олексій Наумов

Новости портала «Весь Харьков»