Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

"В Сибіру запалають гігантські багаття". Російські компанії змушені будуть спалювати нафту, - ЗМІ

27.04.2020 13:10 1289

В Сибіру запалають гігантські багаття. Російські компанії змушені будуть спалювати нафту, - ЗМІ

Видобувники нафти у РФ не зможуть повністю продавати її за умов нинішнього цінового обвалу. Тож їм доведеться значну частину сировини просто спалювати

З такою заявою виступив російський економіст, директор "Інституту ЄАЕС" Дмитро Лепехін, передає Еспресо.TV з посиланням на портал SVpressa.ru.

"Міненерго (Росії - ред.) дало вказівку нафтовикам скоротити за травень видобуток нафти на 20%, і великі компанії, звичайно ж, змушені будуть консервувати багато родовищ. Що ж стосується дрібних нафтових компаній, то їм простіше дійсно спалювати нафту, ніж витрачати гроші спочатку на консервацію свердловин, а потім на відновлення видобутку. І це ще не найгірший варіант, оскільки найгірший полягає в тому, що в окремих випадках можливий злив нафти в місцеві озера і річки. Ситуація в Росії настільки безконтрольна, що я припускаю й такі наслідки", - зазначив він.

За словами Лепехіна, спалювати нафту в подібних випадках компаніям дешевше, ніж знижувати видобуток.

"Зупинка однієї свердловини коштує від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - і цих свердловин тисячі і десятки тисяч. І навряд чи компанії, які найближчими місяцями ставатимуть банкрутами, підуть на такі витрати. Передбачається, що в "чорній" зоні сьогодні знаходиться не менше 130 компаній, загальний обсяг видобутої нафти яких становить 4% всієї російської видобутку. Саме їх, я думаю, зобов'яжуть спалювати свою нафту, хоча, ще раз повторю, проконтролювати організований відхід з ринку дрібних компаній дуже складно", - пояснив експерт.

"В Сибіру запалають гігантські багаття", - наголосив Лепехін.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»