Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Китайська Chengxin Lithium хоче отримати дозвол на розробки родовища літію в Україні

27.11.2021 09:24 795

Китайська Chengxin Lithium хоче отримати дозвол на розробки родовища літію в Україні

Китайський виробник енергетичних матеріалів для літієвих акумуляторів Shenzhen Chengxin Lithium Group Co., Ltd. подав заявку до Державної служби геології та надр України про готовність придбати спецдозволи на право розробки родовищ літію в Україні.

У заяві від 28 жовтня китайська компанія повідомила про інтерес до родовищ.

Як повідомлялося, боротьбу за отримання поза конкурсом спецдозволу на видобуток літію на родовищі Шевченківське та ділянку «Добрий» веде українське ТОВ «Петро-Консалтинг». Нещодавно воно домовилося про можливе приєднання до австралійської European Lithium, яка розробляє родовище в Австрії, чиї акції котируються на Австралійській фондовій біржі. European Lithium у своїх матеріалах про цю можливу угоду вказувала, що дозволи можуть бути отримані в судовому порядку, у процесі публічних аукціонів чи угоди про розподіл продукції.

Shenzhen Chengxin Lithium Group Co., Ltd. здійснює виробництво енергетичних матеріалів для літієвих аккумуляторыв. Основними продуктами є концентрат літію, карбонат літію, гідроксид літію, хлорид літію та металевий літій. Загальні активи компанії на кінець І півріччя 2021 року становили 4,9 млрд юанів, операційний прибуток за 2020 рік - 1,8 млрд юанів.

Источник: elektrovesti.net

Новости портала «Весь Харьков»