Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Fitch підтвердила рейтинг Нафтогазу на рівні "В" зі стабільним прогнозом

02.04.2021 09:25 690

Fitch підтвердила рейтинг Нафтогазу на рівні В зі стабільним прогнозом

Міжнародна рейтингова агенція Fitch підтвердила довгостроковий рейтинг Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» (Нафтогаз) на рівні "В" зі стабільним прогнозом.

Рейтинг дорівнює суверенному рейтингу України (В/позитивний). Серед інших ключових факторів рейтингу Fitch зазначає стратегічне значення Нафтогазу як найбільшої в Україні компанії з видобування, продажу та постачання природного газу; нестабільне регуляторне середовище, зокрема, в очікуванні повного скасування режиму ПСО; інші зміни нормативних актів, валютні ризики, значні плани капіталовкладень та трансформацію бізнес-профілю.

Минулого місяця Група Нафтогаз представила свою нову корпоративну стратегію-2025. До 2025 року Група планує розкрити потенціал енергетичних ринків країни та створити платформу для постачання послуг споживачам. Документ передбачає майбутнє Нафтогазу на основі трьох бізнес-платформ: «Газовий бізнес», «B2C/Послуги» та «Низьковуглецеві бізнеси» з метою досягнення вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Департамент з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України»

Источник: naftogaz.com

Новости портала «Весь Харьков»