Назад
Українською English

Куда пойти


Виды программ



Вистава 'Витівки Хануми'

Дата: 29.12.2020
Категория: спектакль, оперетта
Автор: Г. Канчели

Бенефис-спектакль ведущей солистки театра Людмилы Волобуевой 

Музична комедія «Витівки Хануми» написана за мотивами п'єси «Ханума» грузинського драматурга, режисера і актора Авксентія Цагарелі. Він написав її в 1882 році для бенефісу своєї дружини – грузинської актриси Нато Габунія. Саме вона запросила на прем'єру ансамбль народних інструментів, під акомпанемент якого Нато блискуче виконувала грузинський танець «лекурі».

За свою більш ніж 130-річну історію п'єса блискуче витримала багато постановок і послужила джерелом натхнення для створення опери «Кето і Котє», написаній 1919 році, композитором Віктором Долідзе, а в 1948 році її екранізували, причому музику написав Арчіл Кереселідзе.

Але справжнім хітом «Ханума» стала в 1972 році, коли свою версію російського тексту написали відомі комедіографи Борис Рацер і Володимир Константинов, а музику Гія Канчелі. Ця версія музичної комедії стала бестселером у постановці Георгія Товстоногова, а в 1978 році спектакль записали для телебачення.

Саме музика Гії Канчелі найбільш тонко передає атмосферу Тифлісу ХІХ століття. Тому в нашій виставі звучить його музика. Особливий східний колорит вистави надає звучання живого симфонічного оркестру під керівництвом заслуженого діяча України Ярослава Сорочука. У чому настрій вистави підтримує грузинське багатоголосся. Артисти хору  серйозно попрацювали над виконанням грузинських хорових пісень під керівництвом головного хормейстера Ірини Кузнєцової.

Високий професіоналізм і блискуче технічне майстерність продемонструють артисти балету, виконуючи, граціозні і запальні, кавказькі народні танці. Спеціально для цієї постановки запросили керівника грузинського танцювального ансамблю «Georgia» Малхаза Джалагонію. Він придумав для жителів грузинсько-вірменської громади колоритні жести, пластику, а так само поставив темпераментні танці – «Картулі», «Лезгинка», «Багдадурі».

Іскрометна комедія про кращу на Кавказі сваху отримала нове звучання в постановці директора, головного режисера театру Ігоря Коваля, який встиг завоювати визнання своїми постановками – музичної казки «Обережно! Чарівний ліс» і оперети «Прекрасна Галатея».

У виставі зайнятий зоряний ансамбль артистів театру, здатних створити на сцені смішні, веселі і незабутні образи.

«Цариця» вистави – це, звичайно, Ханума - дотепна, життєрадісна, емоційна і чарівна. Вона гаряча як південне сонце, вона п'янить як молоде вино, а її жарти гостріше перцю чилі. В її арсеналі – хитрість, іронія, переодягання, крадіжка нареченої, відвідування чоловічій лазні, скандали і навіть бійка.

Особливий колорит вистави надають вишукані барвисті костюми. Вони допомагають вживатися артистам в образи. Кожен костюм – маленький шедевр. Спеціально для цієї постановки запросили художника по костюмах Аліну Горбунову. Вона стилізувала барвисті національні костюми вірмен і грузинів у відповідності з модою тих років.

Художник Тарас Шигимага придумав мальовнича художнє оформлення старовинного району Тифлісу – Авлабара, де тече річка Кура і шумить східний базар, а поруч відомі сірчані лазні князів Орбеліані. Тут живуть по сусідству багаті і бідні князі, заповзятливі купці, хитрі торговці і життєрадісні кінто. Саме тут дві свахи хочуть одружити князя Вано Пантиашвили. Невже починаюча сваха Кабато вирішила забрати клієнта у знаної свахи Хануми? Яка з свах переможе? Хто посватає саму Хануму? Ви дізнаєтеся на виставі «Витівки Хануми» у Харківському академічному театрі музичної комедії.

Театр Музыкальной Комедии Харьков, Благовещенская ул, 32
Телефон: (057) 712-40-50
E-mail: muz.com@ukr.net
Цена билета: от 100 грн
Сеансы 18:30

Купить билет >>

'Білосніжка та сім гномів' (балет-казка)

Дата: 21.10.2020
Категория: сказка, для детей
Жанр: балет
Продолжительность: 03:20

«Білосніжка і сім гномів» Балет на музику польського композитора Богдана Павловського поставлений за сюжетом знаменитої казки і популярного мультфільму Уолта Діснея. Звичано, він схожий на «Сплячу красуню», але набагато веселіше і дотепніше. Тут танцюють не лише Білосніжка, гноми, але й звіри, птахи - усі, хто допомагає Королевичу розбити чари злої королеви і з'єднати своє життя з чарівною Білосніжкою.

ХНАТОБ Харьков, Сумская ул, 25
Телефон: (057) 707-70-43 (кассы), (057) 707-70-91 (кассы)
Цена билета: від 150 грн
Сеансы 18:30

Купить билет >>

Театр “Ланжеронъ”. 'Лист до Бога'

Дата: 21.10.2020
Категория: спектакль
Режиссер: Галина Панібратець

«Що таке єврейське щастя знають все і в той же час не знає ніхто, навіть самі шукачі цього самого щастя. Тому не поспішайте ні плакати, ні сміятися. Не поспішайте і висновки передчасно робити. Ви просто вирушайте слідом за героями і пройдіть весь шлях до цього самого щастя. І ви тоді переконайтеся, що ніяке воно не єврейське, хоча і написано з неповторним гумором і колоритом, на який здатний тільки дуже талановитий автор Анатолій Ісаакович Крим. » «Лист до Бога» – це зворушлива історія про долі людські. Про любов, про милосердя, про віру в те, що кожна людина гідна щастя! «… Що ж робить людина, коли життя припирає його до кам’яної стіни так щільно, що дихати стає не під силу? Правильно, він кличе на допомогу. І кого може покликати на допомогу людина, у якого на всій землі не залишилося жодного близької людини? Правильно. Він кличе на допомогу Бога … ».

Боммер Харьков, Полтавский Шлях ул, 6
Телефон: (057) 712-39-28
E-mail: info@bommer.org.ua
Цена билета: 160 грн
Сеансы 19:00

Купить билет >>

Дельфинарий "NEMO".Шоу 'Единая планета'

Дата: 20.10.2020 - 25.10.2020
Категория: развлекательная программа
Продолжительность: 00:50

Денні вистави - незабутнє знайомство з дивовижними дельфінами Ласкаво просимо на денне шоу в Харківський дельфінарій «Немо»! Це можливість незвично провести час і отримати величезну кількість позитивних емоцій для кожного члена сім'ї. Адже ніщо так позитивно не впливає на людину, як спілкування з дивовижними дельфінами. Дельфіни завжди привертали особливу увагу людей. До того ж, у всіх переказах і легендах, що до нас дійшли, дельфіни - дуже доброзичливі істоти. Цих милих, витончених «інтелектуалів моря» нерідко виділяють зі світу тварин, одухотворяють, обожнюють, ставлять їм пам'ятники. До того ж дельфіни - дуже романтичні створіння. Не дивно, що інтерес до цих розумних і незвичайних істот завжди викликав у людей бажання спілкуватися з ними якомога ближче і частіше. Харківський дельфінарій запрошує всіх бажаючих ближче познайомитися з дивовижними дельфінами та іншими морськими артистами. Під час денної вистави перед глядачами виступають морський котик Боб, морський лев Алонсо, чорноморські дельфіни-афаліни Віта, Геша, Злата і Луна, а також білі кити Пломбір і Снєжка. Кожен з артистів має неповторну харизму і власний темперамент, жоден з них не залишить глядачів байдужими. Шоу за участю грайливих і веселих морських артистів дозволить дорослому на момент відчути себе дитиною, а дітям від душі повеселитися, плескаючи в долоні і роззявляючи роти від подиву. Спостерігаючи за тим, як точно дельфіни виконують трюки, дуже високо стрибають, танцюють і співають, мимоволі скрикуєш від захвату, затримуєш подих в очікуванні наступного руху і захоплено аплодуєш. Щоб зануритися в світ цих емоцій, Вам залишилося тільки відвідати наше незабутнє денне шоу. Ви обов'язково повинні побачити це на власні очі! Після шоу-програми всі бажаючі можуть сфотографуватися з дельфінами у воді або на помості. Приходьте на виставу, подаруйте собі і своїм близьким незабутні враження та чудовий настрій! Адже кожне шоу - це радість, сміх, захоплення і справжнє свято!

НЕМО Харьков, Сумская ул, 35, Сад имени Т. Г. Шевченко
Телефон: (057) 700-94-09 (касса), (050) 512-64-65 (отдел PR/маркетинга), (057) 700-94-03 (дайвинг с дельфинами), тел./факc (057) 700-94-01 (администрация), (057) 700-94-00 (справочная)
E-mail: delfinariy-kharkov@ukr.net
Цена билета: 250 грн
Сеансы 12:00,15:00,18:00

Купить билет >>

Театр "Может Быть". 'Империя Ангелов'

Дата: 19.12.2020
Категория: спектакль
Производство: Театр "Может быть"
Продолжительность: 2,5 часа
В ролях: А.Жиляков, Р. Жиров, М. Козюлина, А. Шпилевой

Трагикомический полёт в 2х действиях
Главный герой попадает на небеса, где вынужден работать ангелом-хранителем. В его ведении — две разноплановые человеческие души: одна из них – французский писатель, с непредсказуемым характером и тонкой, ранимой психикой, другая — российская переводчица, которую главный герой знал ещё на земле. Шаг за шагом, персонажи преодолевают сложные ситуации и добиваются поставленных целей. Но каждого из них, впереди ждут главные испытания, справиться с которыми сложнейшая задача даже для ангелов…

ТКЦ (малый зал ХАТОБ) Харьков, Сумская ул, 25
Телефон: (057) 700-03-06, (057) 700-03-11, (057) 700 02 81
E-mail: OOMTKC@I.UA
Цена билета: от 160 грн
Сеансы 19:00

Купить билет

Театр "SaXaLin UA". "ЖеЗеЛе'

Дата: 21.12.2020
Категория: спектакль
Жанр: комедия
Продолжительность: 02:40

Історії, які точно відбувалися з вами або вашими близькими, неймовірні, смішні, іронічні, зворушливі і справжні. Все це було в текстах Василя Шукшина і все це ви можете самі побачити в новій комедії ЖеЗеЛе театру Сахалін Юа. Єдиний недержавний театр, який може дозволити собі 17 акторів на сцені одночасно! Живі герої і жива драйвова музика групи Ельза не залишать вас байдужими! Стрибайте в наш поїзд і насолоджуйтеся подорожжю!

ТКЦ (малый зал ХАТОБ) Харьков, Сумская ул, 25
Телефон: (057) 700-03-06, (057) 700-03-11, (057) 700 02 81
E-mail: OOMTKC@I.UA
Цена билета: 240 грн.
Сеансы 19:00

Купить билет

Театр Ляльок 'Лускунчик'

Дата: 04.04.2021
Категория: спектакль, для детей
Продолжительность: 02:00

В різдвяну ніч обов'язково відбуваються чудеса! Якщо тільки у тебе добра душа і багата уява, ти обов'язково знайдеш дорогу в дивовижну країну. Блискучі цукатні гаї і блискучі марципанові замки, прекрасні принци і чарівні принцеси, весела компанія ожилих ляльок і грізне воїнство Мишачого короля ... всі ці дивини існують тільки тут, в цьому загадковому і незбагненному світі чарівної казки.Балет «Щелкунчик» - это сказка о мечте, надежде и доброте. Здесь открыт простор для феерического, сказочного зрелища.

Театр кукол Харьков, Конституции пл, 24
Телефон: (057) 731-12-24 (автоответчик (круглосуточно))
E-mail: academik@puppet.kharkov.ua
Цена билета: 70 грн
Сеансы 11:00

Купить билет

Вистава 'Дюймовочка'

Дата: 06.11.2021
Категория: спектакль, для детей
Жанр: сказка
Продолжительность: 1 час 15 минут
Автор: Ганс Христіан Андерсен
Режиссер: Анатолій Подорожко

Музична казка в 2-х діях Казка про маленьку дівчинку Дюймовочку, яка народилася з квітки, яка знайшла своє щастя бо була дуже доброю і вміла мріяти. Вона потрапляє в нору хитрою Миші. Спокусившись на багатства сліпого Крота, Миша збирається видати за нього заміж свою випадкову гостю. Добра Ластівка приходить Дюймовочку на допомогу і забирає її з собою в країну Ельфів.

Для детей и юношества Харьков, Полтавский Шлях ул, 18
Телефон: (057) 712-02-65
Цена билета: від 80 грн.
Сеансы 11:00

Купить билет

ХТДВ. 'Отель Калифорния'

Дата: 21.10.2020
Категория: спектакль
Производство: Харьковский Театр Для Взрослых
Продолжительность: 02:00
В ролях: Марина Колышкина, Константин Купин, Ольга Козуб, Олег Вихтинский, Анна Андрющенко
Режиссер: Кирилл Душин

- Дистанционное измерение температуры при входе в зал; - Вход в зрительный зал в масках; - Рассадка в зрительном зале - шахматным порядком;

Лирическая и увлекательная комедия заставит вас не только посмеяться от души, но и с головой окунуться в увлекательную и необычную историю, созданную по мотивам пьес знаменитого американского драматурга Нила Саймона.
Вас ожидает блистательная актерская игра и интригующая сюжетная линия, которая не позволит вам скучать ни секунды.
На сцене будут представлены три интересные новеллы.
Три супружеские пары в разное время останавливались в одном и том же номере отеля в Лос-Анджелесе. Стены этого номера стали свидетелем огромного количества необычных событий, и продолжают хранить бесчисленное количество секретов, с которыми и познакомится зритель.
Спектакль Отель "Калифорния" гарантированно подарит незабываемые эмоции.

Три супружеские пары, в разное время, останавливались в одном и том же номере отеля в Лос-Анджелесе. Стены этого номера стали свидетелем огромного количества необычных событий, и продолжают хранить бесчисленное количество секретов, с которыми и познакомится наш зритель.

Дом Актера Харьков, Манизера ул, 3
Телефон: (057) 706-31-31
Цена билета: 200 грн
Сеансы 19:00

Купить билет

'Вождь червоношкірих'

Дата: 03.10.2020 - 03.12.2020
Категория: спектакль, музыкальная сказка, для детей
Продолжительность: 01:40
Автор: О.Генри
Режиссер: Алексей Серегин

И. Гайденко ВОЖДЬ КРАСНОКОЖИХ музыкальный спектакль для детей.

Действие происходит в одном из городов в американском штате Алабама. Двое мошенников, похищают ребенка с целью выкупа. Но сорванец и выдумщик Джонни устраивает своим грабителям такую «сладкую» и «весёлую» жизнь, что они не знают, как от него избавиться. А отец не только отказывается платить выкуп, но предлагает «двум злодеям» самим заплатить ему за то, что он возьмет сына обратно.

Театр Музыкальной Комедии Харьков, Благовещенская ул, 32
Телефон: (057) 712-40-50
E-mail: muz.com@ukr.net
Цена билета: 50 грн
Сеансы 11:00

Купить билет

Вистава 'Примадонни'

Дата: 04.11.1902 - 04.11.2021
Категория: спектакль
Жанр: комедия
Продолжительность: 03:20
Автор: КЕН ЛЮДВІГ
Режиссер: Олександр Аркадін-Школьнік

П’єси сучасного американського драматурга Кена Людвіга далеко пересягнули кордони США. Сьогодні вони йдуть на багатьох сценах світу. З приходом на підмостки його комедій театр зберіг не лише суто розважальну функцію, але й здатність «провокувати» глядачів, спонукати їх до щирості почуттів і серйозних роздумів. Та все ж таки здоровий сміх у театральній залі для автора п’єси – понад усе. Це сучасна гостросюжетна комедія, головними персонажами якої є два молоді дотепники, Джек і Лео, яким надто бракує… грошей. Їхні намагання підвищити свій «бюджет» за рахунок власних акторських здібностей виявляються марними. Та саме життя підкидає зухвалим героям сюжет для невеличкої вистави, в якій вони жваво розігрують ролі юних перелесниць – претенденток на спадок нібито їхньої родички, мільйонерки. У розпалі цієї гри до кожного із шукачів карколомних пригод несподівано приходить справжнє кохання. Справа полягає лише в тому, як в ньому освідчитися в жіночих сукнях…

им. Т. Г. Шевченко Харьков, Сумская ул, 9
Телефон: (057) 705-13-67 (администрация), (057) 705-13-66 (касса)
E-mail: info@theatre-shevchenko.com.ua
Цена билета: від 100 грн.
Сеансы 18:00

Купить билет

Театр Мадригал. 'Принцеса підводного світу'

Дата: 20.06.2021
Категория: спектакль, для детей
Жанр: сказка
Продолжительность: 01:00

Феєричний мюзикл для сімейного перегляду "Принцеса підводного світу" подарує незабутні хвилини радості своїм глядачам. Чарівна казка відкриє нам таємничий підводний світ, а також розповість про доньку могутнього царя Тритона, яка закохується в прекрасного принца, одного разу врятованого нею під час шторму. Ось тільки заради земної любові принцесі доведеться покинути свій будинок, вступити в угоду зі злою чаклункою і пройти чимало випробувань. Чи здатні справжні почуття подолати подібні труднощі? Звичайно! Тим більше що поруч завжди вірні, добрі і трохи "позитюкнуті" друзі!

Муниципальный культурный центр Харьков, Плехановская ул, 77 (ДК "Металлист")
Телефон: (057) 737-21-04, (057) 737-21-06, (068) 993-91-96
E-mail: kzk_xmkc@ukr.net
Цена билета: від 80 грн
Сеансы 11:00

'Гніздо'

Категория: фильм
Жанр: триллер
Производство: Великобританія, Канада, 2019
Продолжительность: 1 год. 47 хв.
В ролях: Кері Кун Еллісон , Джуд Лоу Рорі , Енн Рейд, Аділь Ахтар
Режиссер: Шон Дуркін

Розкішний особняк, успішний бізнес, красуня дружина і слухняні діти – все це є у талановитого підприємця Рорі. Але йому хочеться більшого. І от в гонитві за наживою він кидає все і вирушає до Англії підкорювати нові вершини. Але Старий світ не такий простий. І Рорі доводиться викручуватись, брехати і зраджувати, щоб зберегти свій розкішний стиль життя. На що він готовий заради своєї жаги до влади і грошей?

15.10.2020 - 21.10.2020
12:40 2D 15:10 2D 19:20 2D
15.10.2020 - 21.10.2020
12:40 2D 14:50 2D 19:10 2D
12:00 2D 19:00 2D

'Капоне'

Категория: фильм
Жанр: драма, криминал
Производство: США, Канада, 2019
Продолжительность: 1 год. 43 хв.
В ролях: Том Гарді Аль Капоне , Лінда Карделліні, Кайл МакЛоклен
Режиссер: Джош Транк

У центрі сюжету виявляється колись найвпливовіший і небезпечніший гангстер Америки 1920-1930-х років - Аль Капоне. Відбувши 10 років ув'язнення і вийшовши на свободу, він залишається без своєї могутності та близьких людей. Страждаючи сифілісом і деменцією, Аль Капоне поступово стає заручником своїх спогадів.

15.10.2020 - 21.10.2020
13:00 2D 17:00 2D 21:30 2D
15.10.2020 - 21.10.2020
13:10 2D 15:10 2D 21:20 2D
14:30 2D 20:40 2D

'Усе для всіх: Lil Peep'

Категория: фильм
Жанр: документальный
Производство: США, 2019
Продолжительность: 1 год. 56 хв.
Режиссер: Себастьян Джонс, Рамез Силян

Він виріс у родині інтелектуалів, захоплювався модою, читав тексти про наркотики, депресію та суїцид, а в останньому дописі на своїй сторінці в Instagram написав, що хоче бути "всім для всіх". В оповіданнях тих, хто його добре знав, Ґустав Ар був людиною унікальної доброти й невластивої нашому часу щедрості. "Everybody’s Everything" — історія дивовижного й трагічно короткого життя Ліл Піпа, який встигнув випустити всього один альбом та кілька мікстейпів і лише після смерті отримав справжнє визнання.

08.10.2020 - 21.10.2020
19:10 2D

'Чесний злодій'

Категория: фильм
Жанр: боевик, криминал
Производство: США, 2020
Продолжительность: 1 год. 33 хв.
В ролях: Ліам Нісон Том Картер , Кейт Уолш Енні Самптер , Джай Кортні Джон Нівенс , Джеффрі Донован
Режиссер: Марк Вільямс

Він - професійний грабіжник банків, який вирішив відійти від справ. Але стати чесним, будучи злодієм - не так просто: йому доведеться дати відсіч продажним копам, щоб врятувати своє ім'я і кохану.

08.10.2020 - 21.10.2020
21:50 2D
08.10.2020 - 21.10.2020
20:00 2D

'Загублена у Токіо'

Категория: фильм
Жанр: драма, триллер
Производство: США, Японія, 2020
В ролях: Олександра Даддаріо Маргарет , Керіс ван Хаутен Інес, Такехіро Хіра
Режиссер: Вільям Олссон

Намагаючись втекти від минулого, Марґарет переїжджає до Японії. Вдень вона викладає англійську мову, а вночі шукає вражень від екзотичного життя Токіо з його гучними барами, небезпечними зв'язками та готелями кохання. Однак одного разу в місті зникає дівчина дуже схожа на неї, а сама Марґарет заводить безумний роман із загадковим красунчиком-якудзею, який затягує її у світ заборонених насолод.

08.10.2020 - 21.10.2020
15:00 2D
08.10.2020 - 21.10.2020
17:10 2D
16:40 2D

'Мала з характером'

Категория: фильм
Жанр: триллер, экшн
Производство: США, 2020
Продолжительность: 1 год. 33 хв.
В ролях: Рубі Роуз Елі , Жан Рено Віктор Дюбуа , Аксель Хенні Борц, Руперт Еванс
Режиссер: Рюхей Кітамура

Головна героїня - колишній солдат спецпідрозділу, яка зараз працює швейцаром у люксовому готелі, повинна запобігти зухвалому пограбуванню безцінних витворів мистецтва, схованих у стінах готелю.

15.10.2020 - 21.10.2020
12:30 2D 14:30 2D 18:50 2D
15.10.2020 - 21.10.2020
14:30 2D 18:00 2D 22:00 2D
12:30 2D 18:40 2D

'Сімейка Бігфутів'

Категория: мультфильм, для детей
Жанр: приключения, семейный
Производство: Франція, Бельгія, 2020
Продолжительность: 1 год. 26 хв.
Режиссер: Жеремі Дегрусон, Бен Стассен

Історія єдиної у своєму роді сімейки, глава якої - справжній Бігфут. Його син підліток уміє спілкуватися мовою тварин і птахів. Одного разу світ виявляється на порозі справжньої катастрофи. Щоб врятувати його, родина повинна зімкнути свої ряди, а на допомогу їм прийдуть лісові жителі.

01.10.2020 - 21.10.2020
14:50 3D 16:40 3D
12:10 3D 14:00 3D 16:30 3D
01.10.2020 - 04.11.2020
13:50 3D

'Історія Девіда Копперфілда'

Категория: фильм
Жанр: комедия, драма, история
Производство: Великобританія, США, 2019
Продолжительность: 1 год. 59 хв.
В ролях: Дев Патель Девід Копперфілд , Пітер Капальді Вілкінс Мікобер , Х'ю Лорі містер Дік, Тільда Суінтон
Режиссер: Армандо Іаннуччі

Історія Девіда Копперфільда народилася в діловому і бурхливому Лондоні, де змішалися величезні гроші, модні райони, підприємці та шахраї. Він пройшов шлях від сироти до відомого письменника, він свлїми зусиллями йшов до вершини і був готовий на божевільні вчинки заради кохання. Копперфільд - це символ епохи, в яку хочеться поринати знову і знову.

08.10.2020 - 21.10.2020
16:30 2D 20:40 2D 21:30 2D
08.10.2020 - 21.10.2020
16:20 2D 20:50 2D
21:50 2D

'Дружини героїв'

Категория: фильм
Жанр: комедия
Производство: Великобританія, 2019
Продолжительность: 1 год. 52 хв.
В ролях: Крістін Скотт Томас Кейт , Шерон Хорган Ліза , Емма Лаундес
Режиссер: Пітер Каттанео

Що може бути спільного між світською пані, некерованою продавщицею та нареченою? Вони прекрасно співають! Усього лише жменька везіння і команда нестримних жінок складає хитромудрий план, щоб наблизитися до своєї мрії.

08.10.2020 - 21.10.2020
12:40 2D
08.10.2020 - 21.10.2020
12:20 2D

'Диво-курка'

Категория: мультфильм, для детей
Жанр: приключения, семейный
Производство: Іспанія, Аргентина
Продолжительность: 1 год. 20 хв.
Режиссер: Едуардо Гонделл, Віктор Моніготе

Туру – весела курка із неймовірною суперздатністю. Вона уміє розмовляти і співати! Туру живе на фермі разом із бабусею Ізабель, разом з якою вони люблять співати улюблених пісень. Та одного дня бабусю забирають у місто до лікарні… Туру так сумує, що вирушає у подорож, щоб її навідати. Пориньте у дивовижні пригоди незвичайної курочки в анімаційній історії "Диво-курка"

08.10.2020 - 21.10.2020
12:20 2D
08.10.2020 - 21.10.2020
14:40 2D 16:20 2D
13:00 2D

JULIUS GLENZNER. ХУДОЖНИК І ФОТОГРАФ

Дата: 13.10.2020 - 25.10.2020
Категория:

Галерея "Бузок" Харьков, Сумская ул, 25
Телефон: (057) 720-15-07, (050) 965-94-25, (093) 524-02-04

JULIUS GLENZNER.

Дата: 13.10.2020 - 25.10.2020
Категория:

Галерея "Бузок" Харьков, Сумская ул, 25
Телефон: (057) 720-15-07, (050) 965-94-25, (093) 524-02-04

Виставка декоративного розпису 'Пірну у поле розписне'

Дата: 18.08.2020 - 30.10.2020
Категория: выставка

Український декоративний розпис є унікальним явищем в історії культури нашого народу. Свій початок цей вид народного мистецтва бере з настінного малювання, поширеного з давніх часів у селах України, особливо на Дніпропетровщині, Поділлі, Буковині і Слобожанщині. У кожному з цих регіонів народні майстри сформували власні прийоми і технічні засоби зовнішнього оздоблення сільських будівель, хатніх інтер'єрів та речей побуту. Завдяки цим особливостям ми можемо порівняти і сформувати певне враження про орнаменти та композиції українського народного розпису у різних етнографічних регіонах.

Искусство Слобожанщины Харьков, Свободы пл, 5, Госпром, 4 подъезд, 1 этаж
Телефон: (057) 717-10-40
E-mail: oblgallerymc@gmail.com
Сеансы з 10.00 до 18.00, вихідний – субота, неділя.

Выставка произведений Александра Смородина

Дата: 07.10.2020 - 31.10.2020
Категория: выставка

Художник, що дає можливість кожному глядачеві включати свою фантазію. Провідна техніка в мистецтві Олександра Смородіна – офорт, мецо-тинто. Унікальну техніку інтарсія художник опанував самотужки. Ці твори викликають особливий інтерес, оскільки з інтарсією майже ніхто не працює в силу особливої ретельності, якої вимагає ця техніка.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Відкриття виставки відбудеться 07.10.2020 о 16:00 у Виставковій залі ХХМ (вул. Жон Мироносиць, 9) Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Виставка 'МІСТа'

Дата: 15.10.2020 - 31.10.2020
Категория: выставка

В експозиції представлено понад 50 творів, серед яких тарелі, баклаги,скарбнички, свічники. Мирослав Радиш – художник-різьбяр та педагог, Майстер і Вчитель,філософ і патріот. Член Національної спілки художників України (з 2000). Лауреат премій: імені Юрія Шкрібляка (2000), імені Катерини Білокур (2008), імені Тетяни Яблонської (2017). Він – провідний викладач-методист композиції та роботи в матеріалі відділення художнього дерева Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв (заклад, який він закінчив 1981 року), завідувач циклової комісії художніх виробів з дерева та художнього ткацтва. Керівник цікавих та неординарних дипломних робіт. З 1985 широко презентує свої творчі роздуми на виставках у багатьох містах України (в тому числі Коломиї, Івано-Франківську, Чернівцях, Львові, Києві), Польщі, Німеччини. Твори майстра зберігаються в музеях та приватних колекціях поціновувачів в Україні, Німеччині, Канаді та США. В Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського зберігаються понад 20 творів майстра. Мирослав Радиш постійно у творчому пошуку форм, орнаментально- композиційного та колористичного вирішення мистецького образу. Художник успішно застосовує антропоморфні, зооморфні, орнітоморфні,геометричні та рослинні мотиви й елементи орнаменту як формотворчі. Поєднує в одному виробі контрастні за кольором породи деревини і, таким чином, своїми орнаментами продовжує розпочатий В. Девдюком метод колоризації художнього дерево-різьблення Гуцульщини. Розмаїттям творчих спрямувань у художньому дереві, власними мистецькими творами Мирослав Радиш уособлює національну ідентичність.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы 15 жовтня о 16:00 у Виставковій залі Харківського художнього музею відбудеться відкриття персональної виставки робіт Мирослава Радиша. .Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

'Ученики И.Е. Репина: графика конца XIX - начала ХХ века'

Дата: 01.10.2020 - 31.10.2020
Категория: выставка

На виставці, що вперше представляє такий склад авторів, представлено роботи десяти учнів Рєпіна, виконані в різних техніках. Це акварель, гуаш, офорт, кольорова ліногравюра, рисунок. Деякі роботи представлено також вперше. Ілля Рєпін став педагогом для багатьох видатних художників. Відомо, що 13-річним підлітком у майстра став учитися малюванню В.Сєров. У такому ж віці прийшов у майстерню і відомий згодом художник І.Бродський. Найвідомішими майстрами і помічниками Рєпіна по заняттях в майстерні були: Б.Кустодієв, П.Малявін, Д.Кардовский, яким Рєпін у свою відсутність довіряв проводити заняття. Їх роботи представлені в експозиції музею і на виставці. Уроки у Рєпіна брав М.Врубель, через його майстерню пройшли такі відомі і талановиті майстри як І.Білібін, К.Сомов, І.Горюшкін-Сорокопудов. Майстерню Рєпіна також відвідували жінки, вступати яким до академії було дозволено з 1891 року. В експозиції представлено роботи блискучої майстрині ліногравюри Г.Остроумової-Лебедєвої. Педагогічний талант Рєпіна виявився в тому, що кожен з них став яскравою творчою особистістю, не наслідуючи і не повторюючи вчителя. До експозиції також увійшли роботи харківських учнів Рєпіна. Після закінчення Академії мистецтв вони приїхали до Харкова для викладання у відкритому в 1912 році Художньому училищі. На виставці представлені цікаві ранні роботи С.Прохорова і пейзаж «Святогорськ» А.Кокеля, який в парі з Прохоровим багато років пропрацював у нашому художньому училищі, потім технікумі, згодом в Художньому інституті. Реалістичні основи творчості, які і по сьогоднішній день відзначають харківську художню школу, до сих пір зберігаються в Харківській академії дизайну і мистецтв.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Виставка '90-ті. Свідки та адепти'

Дата: 25.08.2019 - 01.11.2020
Категория: выставка

Виставка розповідає про формування літературного середовища в Харкові 90-х, зокрема довкола ЛітМузею. Відкриватиме захід Сергій Жадан! У виставці можна побачити експонати, пов’язані з учасниками літугрупування «Червона Фіра» (Сергій Жадан, Ростислав Мельників, Ігор Пилипчук), плакати й афіші до літературних акцій та фестивалів, перші видання письменників покоління 90-х, самвидави. Оскільки одна з головних умов середовища — це живе спілкування, ми хотіли уникнути зайвої формалізації, тому експонати у виставці супроводжуються не тільки класичними музейними етикетками, але й розповідями (свідченнями) учасників тих подій. Також в експозиції можна буде вільно погортати репринти самвидавів 90-х. Окрім того, ця виставка є приводом трохи розповісти нашим відвідувачам про сам ЛітМузей, про те, як формувалося його обличчя, засади та міфологія. А також про людей, що працювали в музеї в ті часи та творили його історію.

Литературный музей Харьков, Багалия ул, 6
Телефон: (057) 706-25-79
Цена билета:

для дорослих - 20 гривень, для учнів та студентів —15 гривень

Сеансы З понеділка по п'ятницю від 10.00 до 18.00. Субота з 11.00 до 19.00

'Фортеця Хаджибей'

Категория: фильм
Жанр: приключения, история
Производство: Україна, Грузія, Туреччина, 2020
В ролях: Олександр Соколов , Дерен Талу, Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко
Режиссер: Костянтин Коновалов

Козак Андрій має передати важливу інформацію у Стамбул. Для цього йому треба визволити з темниці батька своєї коханої – турецької красуні Фатіми. Молоді люди відважуються на ризиковану операцію.

15.10.2020 - 04.11.2020
12:00 2D
15.10.2020 - 04.11.2020
12:30 2D
12:30 2D

'Війна з дідусем'

Категория: фильм
Жанр: комедия
Производство: США, 2020
Продолжительность: 1 год. 34 хв.
В ролях: Роберт Де Ніро Ед , Ума Турман Саллі , Крістофер Вокен Джеррі , Джейн Сеймур
Режиссер: Тім Гілл

Десятирічний Пітер вимушений оголосити своєму дідусеві війну, щоб не ділити з ним свою затишну кімнату.

24.09.2020 - 04.11.2020
13:50 2D 18:30 2D 21:10 2D
24.09.2020 - 04.11.2020
17:20 2D 21:10 2D
18:00 2D

'Гренландія'

Категория: фильм
Жанр: боевик, экшн
Производство: США, 2020
Продолжительность: 1 год. 59 хв.
В ролях: Джерард Батлер Джон , Морена Баккарін Елісон , Брендон Куїнн
Режиссер: Рік Роман В

Уламки гігантської комети мчать до Землі і загрожують знищити планету. Кінець світу здається неминучим. Єдине безпечне місце – бункер у далекій Гренландії. Джон (Джерард Батлер), його дружина та син вирушають у небезпечну подорож. На їхньому шляху до порятунку – не лише руйнівні уламки комети, але й паніка людей, які збожеволіли від жаху. Під час глобальної катастрофи людські закони вже не діють і кожен – сам за себе...

17.09.2020 - 04.11.2020
12:20 2D 16:40 2D
17.09.2020 - 04.11.2020
18:10 2D 20:30 2D
19:50 2D

Олександр Смородін. Графіка, інтарсія

Дата: 07.10.2020 - 12.11.2020
Категория: выставка

Художник, що дає можливість кожному глядачеві включати свою фантазію Художник народився у 1955р. в м. Пологи Запорізької області. У 1987р. закінчив Харківську державну академію дизайну та мистецтв. З 2000р. - член Національної Спілки художників України з графіки. Учасник багатьох всеукраїнських та міжнародних виставок. Роботи знаходяться у приватних колекціях України, Росії, Канади, США, Іспанії та Німеччини. Провідна техніка у його мистецтві – офорт, меццо-тинто. Унікальною технікою інтарсія художник оволодів самостійно. Ці його твори викликають особливий інтерес, тому що з інтарсією майже ніхто зараз не працює завдяки особливостям цієї техніки, яка потребує неспішної кропіткої роботи. Звертає на себе увагу серія творів, присвячених Карелії. Художник завжди у творчому русі – багато і плідно працює. Він викладає у ЦДЮТ № 1, їздить у творчі відрядження, багато виставляється: всеукраїнська виставка ужиткового мистецтва «Світ Божий як Великдень» (2006), всеукраїнська весняна виставка (м. Дніпропетровськ, 2006), «Двадцять восьма виставка мініатюри»(м. Барселона, Іспанія, 2008, 2009, 2010), персональна виставка у Центрі нетрадиційних ремесел Півночі (м.Петрозаводськ, Карелія, 2008) та ін.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы 10:00-17:40

Виставка 'Західноєвропейське мистецтво XV - ХІХ століть'

Дата: 19.07.2020 - 31.12.2020
Категория: выставка

Експозиція складається з унікальних творів із колекції ХХМ, що дозволяють прослідкувати розвиток живопису у різних художніх школах країн Західної Європи протягом чотирьох століть. Італійське мистецтво представлено роботами майстрів XVI - XVIII ст., серед них Тімотео Вітті, Лодовіко Мацоліно, Бартоломео Манфреді, Гвідо Рені, Франческо Фуріні, П’єтро да Картона, Андреа Саккі та інші.

Исторческий музей Харьков, Университетская ул, 5
Телефон: (057) 731-35-68, (057) 731-36-94, факс (057) 731-20-94
Сеансы 10:00-17:40, крім Пн

ТРЦ «Французский бульвар» ждет Вас!

Дата: 01.05.2018 - 01.01.2021
Категория: для детей, развлекательная программа
Жанр: семейный

Уважаемые гости!
Сегодня ТРЦ «Французский бульвар» по-настоящему красивый торгово-развлекательный центр с особой атмосферой шопинга и концептуальным дизайном. Мы быстро развиваемся, учитывая потребности всех наших гостей. Мы уделяем большое внимание сервису и обслуживанию, мы стремимся быть лучше каждый день.
Именно поэтому, для повышения Вашего комфорта, от ближайшей станции метро Защитников Украины (бывшая Площадь Восстания) беспрерывно курсирует самый быстрый бесплатный автобус, который домчит Вас к ТРЦ и обратно.
Долой расписание!

Едем без ожидания!
Внимание! Все остальные маршруты прекратили свою работу!

Неповторимый романтический дизайн и наличие сразу нескольких новых для Харькова торговых и развлекательных форматов превращают «Французский бульвар» в центр социальной жизни города.

Эмоциональная архитектура, оптимальная торговая составляющая, новизна и привлекательность торгово-развлекательных форматов сделали ТРЦ «Французский бульвар» объектом городского значения и любимым местом покупок, досуга и развлечения для горожан.

Каждый житель Харькова, который желает перенестись в столицу моды и красоты – Париж, может это сделать, не тратя времени на перелеты, а просто посетив «Французский бульвар». Сегодня молодожены приезжают сюда, чтобы сфотографироваться на фоне уменьшенной копии Эйфелевой башни.

Французский бульвар - торговый центр нового поколения, символ красоты и моды, место романтического шопинга, развлечений, встреч и свиданий.

Французский бульвар, Шато Ледо Харьков, Академика Павлова ул, 44 Б
Телефон: +38 (057) 760-26-01 +38 (093) 193-98-49, (093) 193-98-24(Шато Ледо)
E-mail: shatoledo2005@gmail.com

Учні І.Ю. Рєпіна:графіка кінець ХІХ – початок ХХ ст.

Дата: 08.09.2020 - 15.01.2021
Категория: выставка

На виставці, що вперше представляє такий склад авторів, представлено роботи десяти учнів Рєпіна, виконані в різних техніках. Це акварель, гуаш, офорт, кольорова ліногравюра, рисунок. Деякі роботи представлено також вперше. Майстерня Іллі Рєпіна, про яку згадують багато його учнів, була завжди переповнена, одночасно там навчалося більше 60 осіб, багато з них вчилися роками. Майже всі його учні, що залишили спогади про період навчання у Рєпіна, відзначають, що якоїсь особливої системи викладання у нього не було, він ніколи не правив роботу учня. Просто, коли виникали певні труднощі, сідав поруч і теж писав натуру або постановку, яку ставили в майстерні. Ілля Рєпін став педагогом для багатьох видатних художників. Відомо, що 13-річним підлітком у майстра став учитися малюванню В.Сєров. У такому ж віці прийшов у майстерню і відомий згодом художник І.Бродський. Найвідомішими майстрами і помічниками Рєпіна по заняттях в майстерні були: Б.Кустодієв, П.Малявін, Д.Кардовский, яким Рєпін у свою відсутність довіряв проводити заняття. Їх роботи представлені в експозиції музею і на виставці. Уроки у Рєпіна брав М.Врубель, через його майстерню пройшли такі відомі і талановиті майстри як І.Білібін, К.Сомов, І.Горюшкін-Сорокопудов. Майстерню Рєпіна також відвідували жінки, вступати яким до академії було дозволено з 1891 року. В експозиції представлено роботи блискучої майстрині ліногравюри Г.Остроумової-Лебедєвої. Педагогічний талант Рєпіна виявився в тому, що кожен з них став яскравою творчою особистістю, не наслідуючи і не повторюючи вчителя. До експозиції також увійшли роботи харківських учнів Рєпіна. Після закінчення Академії мистецтв вони приїхали до Харкова для викладання у відкритому в 1912 році Художньому училищі. На виставці представлені цікаві ранні роботи С.Прохорова і пейзаж «Святогорськ» А.Кокеля, який в парі з Прохоровим багато років пропрацював у нашому художньому училищі, потім технікумі, згодом в Художньому інституті. Реалістичні основи творчості, які і по сьогоднішній день відзначають харківську художню школу, до сих пір зберігаються в Харківській академії дизайну і мистецтв.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн–Нд з 10:00 до 17:40 Вт — вихідний

Григорій Сковорода: Мандрівка за щастям

Дата: 01.02.2020 - 31.01.2021
Категория: выставка

В українській літературі ХVІІІ століття людина представлялась мандрівником-«перегрином» (пілігримом), а її життя — повсякчасною екзистенційною мандрівкою. Український філософ Григорій Сковорода останні 25 років свого життя мандрував Слобожанщиною, у ці ж роки написав свої основні філософські твори.

Наслідуючи мандрівного філософа, виставка пропонує відвідувачам пройти свій шлях у пошуках щастя. Мандруючи музейною виставкою, від «Саду філософів» до «Саду божественних пісень», наші відвідувачі зможуть побачити високоякісні копії рукописів Григорія Сковороди (оригінали зберігаються у Відділі рукописів Національного інституту літератури ім. Шевченка у Києві), розписи харківської художниці Катерини Ткаченко, а також поміркувати про щастя, успіх, спорідненість, смисл навчання тощо.

Литературный музей Харьков, Багалия ул, 6
Телефон: (057) 706-25-79
Цена билета: Вхідний квиток для дорослих коштує 20 гривень, для учнів та студентів —15 гривень. Замовлення освітньої програми – 100 гривень з групи. Можливі індивідуальні і групові відвідування (групи до 15 осіб). У вихідний день та вечірній час екскурсії та заняття доступні за попереднім замовленням
Сеансы Відвідати музей можна з понеділка по п'ятницю від 10.00 до 18.00. Субота з 11.00 до 19.00

Контактная экспозиция экзотических животных "Трогательный зоопарк"

Дата: 01.01.2019 - 01.03.2021
Категория: зоо-шоу, для детей, развлекательная программа
Жанр: семейный

Куда сходить в Харькове, куда сходить с семьей? Приходите в "Трогательный зоопарк" 100% доброты!

В торговом центре Sun Mall на 3 этаже проходит контактная экспозиция экзотических животных "Трогательный зоопарк".

В зоопарке можно фотографироваться, гладить, трогать, кормить животных.

Трогательный зоопарк в Харькове работает более 10 лет. Мы организовали более 700 праздников. В нашем трогательном зоопарке в Харькове представлено боле 50 видов животных. Предоставляем аренду таких животных как: обезьяны, еноты, попугаи, черепахи, свинки, пауки, хамелионы, крокодилы, кролики, поросята, мадагаскарские тараканы, змеи и многие другие.

В холодную погоду так не хватает нежности и тепла.....
Но мы поможем решить эту проблему! Мы можем дать вам заряд позитива и адреналина! Наши обезьянки подержат вас за ручки, а еноты могут уснуть прямо у вас на коленях. Не пропустите этот праздник милоты и доброты! Наших животных можно гладить, кормить и фоткать. Мы удивим не только ребенка, но и заставим улыбаться каждого взрослого.

Животные и рептилии:

- цирковые обезьянки,  

- самые большие попугаи мире-ара

- говорящий венесуэльский попугай Амазон

- хамелеоны

- черепахи разных пород

- пушистые кролики

- морские свинки

- африканские ёжики

- хорьки

- шиншиллы

- крокодил

- игривые еноты

- змеи

- пауки

- и многие другие животные

Проводятся экскурсии каждому посетителю.

Фото видео съемка животных бесплатно. Если хотите сфотографироваться на руках с животным - 50 гр.

Контактные номера:

+38093 967 2297, +38099 611 1414, +38099 502 2370, +38066 154 6720

Наш сайт: http://rentanimals.at.ua

Instagram: Trogatelnyiy_zoopark_kharkiv

Трогательный зоопарк Харьков, пр.Гагарина, 181, ТЦ Sun Mall 3 этаж
Телефон: 093 967 2297, 099 611 1414
Цена билета:

Пн-Пт: Взрослый - 60, Детский - 50. Сб-Вс: Взрослый - 80, Детский - 70

Фото видео съемка животных бесплатно. Если хотите сфотографироваться на руках с животным - 50 гр.

Сеансы с 10.00 до 21.00 без выходных

Фарфор XVIII - поч. XX ст. Німеччини, Австрії, Франції, Росії, Англії, Данії

Дата: 31.07.2020 - 31.03.2021
Категория: выставка

Фарфор із колекції Харківського художнього музею Експонуються більше 500 скульптур та декоративних виробів, що створені на фарфорових виробництвах Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Англії, Данії і Російської імперії у ХVІІІ – на поч. ХХ століття. В музеї зберігається унікальне зібрання фарфору, одне із кращих в Україні, історія формування якого почалось в ХІХ ст. та пов’язана з колекціями Музею красних мистецтв і старожитностей Імператорського Харківського університету і Міського художньо-промисловим музею. Подальше значне поповнення зібрання фарфору було в ІІ половині ХХ ст. завдяки переданим колекціям М.З. Фрадкіна і К.М. Шпектор. В експозиції показані найбільш значні твори фарфору з музейної колекції. Цей вид декоративного мистецтва називають «коментатором» свого часу, що тонко сприймає і відкликається на усі мистецькі, культурні та політичні зміни. Такі здібності фарфору постають в різноманітті тем і стилістичних напрямків. Експонуються твори, що вирішені у різних стилях. Можливості цього матеріалу дозволяють втілити в пластичних рішеннях примхливу грацію рококо, строгу красу класицизму, розкіш пізнього академізму, нещадну соціальність реалізму, витончену природу символізму і модерну.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Українське та російське мистецтво XVI - поч. ХХ ст.

Дата: 03.07.2020 - 31.03.2021
Категория: выставка

Художня колекція Харкова починає свій літопис з 1805 року, коли був заснований Імператорський Харківський університет. Ініціатор його заснування, український просвітитель, громадський діяч Василь Каразін для малювальних класів вищого навчального закладу особисто придбав у Петербурзі зібрання графіки західноєвропейських художників, що поклала початок колекції художніх творів у Харкові.Фонд харківської колекції, що формувався в продовж півтора століття, був різним за складом: фонди університетського Музею витончених мистецтв та старожитностей (1835) та Харківського міського художньо-промислового музею (1886). Регіональний і загальнодержавний смак колекціонерства зображав загальноприйняті колекційні тенденції - спочатку західноєвропейське, потім вітчизняне мистецтво, східні раритети, ікона.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Українське та російське мистецтво XVI - поч. ХХ ст.

Дата: 03.07.2020 - 31.05.2021
Категория: выставка

Художня колекція Харкова починає свій літопис з 1805 року, коли був заснований Імператорський Харківський університет. Ініціатор його заснування, український просвітитель, громадський діяч Василь Каразін для малювальних класів вищого навчального закладу особисто придбав у Петербурзі зібрання графіки західноєвропейських художників, що поклала початок колекції художніх творів у Харкові.Фонд харківської колекції, що формувався в продовж півтора століття, був різним за складом: фонди університетського Музею витончених мистецтв та старожитностей (1835) та Харківського міського художньо-промислового музею (1886). Регіональний і загальнодержавний смак колекціонерства зображав загальноприйняті колекційні тенденції - спочатку західноєвропейське, потім вітчизняне мистецтво, східні раритети, ікона.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Виставка 'Українське народне мистецтво'

Дата: 01.07.2017 - 31.05.2021
Категория: выставка

В экспозицию вошли более ста произведений народного искусства из фондов Харьковского художественного музея, выполненных в период II пол. ХIХ – ХХI ст. Это лучшие образцы традиционной вышивки, керамики, резьбы по дереву, бисероплетения, вытынанки, плетения из лозы и соломки, а также гончарные изделия утилитарного назначения.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 18:00, выходной - вторник

Українське та російське мистецтво XVI - поч. ХХ ст.

Дата: 03.07.2020 - 31.07.2021
Категория: выставка

Художня колекція Харкова починає свій літопис з 1805 року, коли був заснований Імператорський Харківський університет. Ініціатор його заснування, український просвітитель, громадський діяч Василь Каразін для малювальних класів вищого навчального закладу особисто придбав у Петербурзі зібрання графіки західноєвропейських художників, що поклала початок колекції художніх творів у Харкові.Фонд харківської колекції, що формувався в продовж півтора століття, був різним за складом: фонди університетського Музею витончених мистецтв та старожитностей (1835) та Харківського міського художньо-промислового музею (1886). Регіональний і загальнодержавний смак колекціонерства зображав загальноприйняті колекційні тенденції - спочатку західноєвропейське, потім вітчизняне мистецтво, східні раритети, ікона.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Виставка 'Українське народне мистецтво'

Дата: 01.07.2017 - 31.07.2021
Категория: выставка

В экспозицию вошли более ста произведений народного искусства из фондов Харьковского художественного музея, выполненных в период II пол. ХIХ – ХХI ст. Это лучшие образцы традиционной вышивки, керамики, резьбы по дереву, бисероплетения, вытынанки, плетения из лозы и соломки, а также гончарные изделия утилитарного назначения.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 18:00, выходной - вторник

Фарфор XVIII - поч. XX ст. Німеччини, Австрії, Франції, Росії, Англії, Данії

Дата: 31.07.2020 - 31.07.2021
Категория: выставка

Фарфор із колекції Харківського художнього музею Експонуються більше 500 скульптур та декоративних виробів, що створені на фарфорових виробництвах Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Англії, Данії і Російської імперії у ХVІІІ – на поч. ХХ століття. В музеї зберігається унікальне зібрання фарфору, одне із кращих в Україні, історія формування якого почалось в ХІХ ст. та пов’язана з колекціями Музею красних мистецтв і старожитностей Імператорського Харківського університету і Міського художньо-промисловим музею. Подальше значне поповнення зібрання фарфору було в ІІ половині ХХ ст. завдяки переданим колекціям М.З. Фрадкіна і К.М. Шпектор. В експозиції показані найбільш значні твори фарфору з музейної колекції. Цей вид декоративного мистецтва називають «коментатором» свого часу, що тонко сприймає і відкликається на усі мистецькі, культурні та політичні зміни. Такі здібності фарфору постають в різноманітті тем і стилістичних напрямків. Експонуються твори, що вирішені у різних стилях. Можливості цього матеріалу дозволяють втілити в пластичних рішеннях примхливу грацію рококо, строгу красу класицизму, розкіш пізнього академізму, нещадну соціальність реалізму, витончену природу символізму і модерну.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Виставка 'Українське народне мистецтво'

Дата: 01.07.2017 - 31.08.2021
Категория: выставка

В экспозицию вошли более ста произведений народного искусства из фондов Харьковского художественного музея, выполненных в период II пол. ХIХ – ХХI ст. Это лучшие образцы традиционной вышивки, керамики, резьбы по дереву, бисероплетения, вытынанки, плетения из лозы и соломки, а также гончарные изделия утилитарного назначения.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 18:00, выходной - вторник

Фарфор XVIII - поч. XX ст. Німеччини, Австрії, Франції, Росії, Англії, Данії

Дата: 31.07.2020 - 31.08.2021
Категория: выставка

Фарфор із колекції Харківського художнього музею Експонуються більше 500 скульптур та декоративних виробів, що створені на фарфорових виробництвах Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Англії, Данії і Російської імперії у ХVІІІ – на поч. ХХ століття. В музеї зберігається унікальне зібрання фарфору, одне із кращих в Україні, історія формування якого почалось в ХІХ ст. та пов’язана з колекціями Музею красних мистецтв і старожитностей Імператорського Харківського університету і Міського художньо-промисловим музею. Подальше значне поповнення зібрання фарфору було в ІІ половині ХХ ст. завдяки переданим колекціям М.З. Фрадкіна і К.М. Шпектор. В експозиції показані найбільш значні твори фарфору з музейної колекції. Цей вид декоративного мистецтва називають «коментатором» свого часу, що тонко сприймає і відкликається на усі мистецькі, культурні та політичні зміни. Такі здібності фарфору постають в різноманітті тем і стилістичних напрямків. Експонуються твори, що вирішені у різних стилях. Можливості цього матеріалу дозволяють втілити в пластичних рішеннях примхливу грацію рококо, строгу красу класицизму, розкіш пізнього академізму, нещадну соціальність реалізму, витончену природу символізму і модерну.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Українське та російське мистецтво XVI - поч. ХХ ст.

Дата: 01.08.2020 - 31.08.2021
Категория: выставка

Художня колекція Харкова починає свій літопис з 1805 року, коли був заснований Імператорський Харківський університет. Ініціатор його заснування, український просвітитель, громадський діяч Василь Каразін для малювальних класів вищого навчального закладу особисто придбав у Петербурзі зібрання графіки західноєвропейських художників, що поклала початок колекції художніх творів у Харкові.Фонд харківської колекції, що формувався в продовж півтора століття, був різним за складом: фонди університетського Музею витончених мистецтв та старожитностей (1835) та Харківського міського художньо-промислового музею (1886). Регіональний і загальнодержавний смак колекціонерства зображав загальноприйняті колекційні тенденції - спочатку західноєвропейське, потім вітчизняне мистецтво, східні раритети, ікона.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Ледовый каток "Шато Ледо", роллердром

Дата: 07.10.2019 - 30.09.2021
Категория: спорт, для детей
Жанр: семейный

«Шато ледо» – это уникальный комплекс, который собрал под своей крышей разнобразные виды развлечений. Активный отдых, кафе с романтическим интерьером, детская зона, банкетные залы.

Французский бульвар, Шато Ледо Харьков, Академика Павлова ул, 44 Б
Телефон: +38 (057) 760-26-01 +38 (093) 193-98-49, (093) 193-98-24(Шато Ледо)
E-mail: shatoledo2005@gmail.com
Цена билета: від 120 грн
Сеансы 10:00 - 23:00

Українське та російське мистецтво XVI - поч. ХХ ст.

Дата: 01.08.2020 - 30.09.2021
Категория: выставка

Художня колекція Харкова починає свій літопис з 1805 року, коли був заснований Імператорський Харківський університет. Ініціатор його заснування, український просвітитель, громадський діяч Василь Каразін для малювальних класів вищого навчального закладу особисто придбав у Петербурзі зібрання графіки західноєвропейських художників, що поклала початок колекції художніх творів у Харкові.Фонд харківської колекції, що формувався в продовж півтора століття, був різним за складом: фонди університетського Музею витончених мистецтв та старожитностей (1835) та Харківського міського художньо-промислового музею (1886). Регіональний і загальнодержавний смак колекціонерства зображав загальноприйняті колекційні тенденції - спочатку західноєвропейське, потім вітчизняне мистецтво, східні раритети, ікона.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Фарфор XVIII - поч. XX ст. Німеччини, Австрії, Франції, Росії, Англії, Данії

Дата: 30.09.2020 - 30.09.2021
Категория: выставка

Фарфор із колекції Харківського художнього музею Експонуються більше 500 скульптур та декоративних виробів, що створені на фарфорових виробництвах Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Англії, Данії і Російської імперії у ХVІІІ – на поч. ХХ століття. В музеї зберігається унікальне зібрання фарфору, одне із кращих в Україні, історія формування якого почалось в ХІХ ст. та пов’язана з колекціями Музею красних мистецтв і старожитностей Імператорського Харківського університету і Міського художньо-промисловим музею. Подальше значне поповнення зібрання фарфору було в ІІ половині ХХ ст. завдяки переданим колекціям М.З. Фрадкіна і К.М. Шпектор. В експозиції показані найбільш значні твори фарфору з музейної колекції. Цей вид декоративного мистецтва називають «коментатором» свого часу, що тонко сприймає і відкликається на усі мистецькі, культурні та політичні зміни. Такі здібності фарфору постають в різноманітті тем і стилістичних напрямків. Експонуються твори, що вирішені у різних стилях. Можливості цього матеріалу дозволяють втілити в пластичних рішеннях примхливу грацію рококо, строгу красу класицизму, розкіш пізнього академізму, нещадну соціальність реалізму, витончену природу символізму і модерну.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Виставка 'Українське народне мистецтво'

Дата: 01.07.2017 - 30.09.2021
Категория: выставка

В экспозицию вошли более ста произведений народного искусства из фондов Харьковского художественного музея, выполненных в период II пол. ХIХ – ХХI ст. Это лучшие образцы традиционной вышивки, керамики, резьбы по дереву, бисероплетения, вытынанки, плетения из лозы и соломки, а также гончарные изделия утилитарного назначения.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 18:00, выходной - вторник

Виставка 'Українське народне мистецтво'

Дата: 01.07.2017 - 30.11.2021
Категория: выставка

В экспозицию вошли более ста произведений народного искусства из фондов Харьковского художественного музея, выполненных в период II пол. ХIХ – ХХI ст. Это лучшие образцы традиционной вышивки, керамики, резьбы по дереву, бисероплетения, вытынанки, плетения из лозы и соломки, а также гончарные изделия утилитарного назначения.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 18:00, выходной - вторник

Виставка 'Українське народне мистецтво'

Дата: 01.07.2017 - 30.11.2021
Категория: выставка

В экспозицию вошли более ста произведений народного искусства из фондов Харьковского художественного музея, выполненных в период II пол. ХIХ – ХХI ст. Это лучшие образцы традиционной вышивки, керамики, резьбы по дереву, бисероплетения, вытынанки, плетения из лозы и соломки, а также гончарные изделия утилитарного назначения.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 18:00, выходной - вторник

Фарфор XVIII - поч. XX ст. Німеччини, Австрії, Франції, Росії, Англії, Данії

Дата: 30.09.2020 - 30.11.2021
Категория: выставка

Фарфор із колекції Харківського художнього музею Експонуються більше 500 скульптур та декоративних виробів, що створені на фарфорових виробництвах Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Англії, Данії і Російської імперії у ХVІІІ – на поч. ХХ століття. В музеї зберігається унікальне зібрання фарфору, одне із кращих в Україні, історія формування якого почалось в ХІХ ст. та пов’язана з колекціями Музею красних мистецтв і старожитностей Імператорського Харківського університету і Міського художньо-промисловим музею. Подальше значне поповнення зібрання фарфору було в ІІ половині ХХ ст. завдяки переданим колекціям М.З. Фрадкіна і К.М. Шпектор. В експозиції показані найбільш значні твори фарфору з музейної колекції. Цей вид декоративного мистецтва називають «коментатором» свого часу, що тонко сприймає і відкликається на усі мистецькі, культурні та політичні зміни. Такі здібності фарфору постають в різноманітті тем і стилістичних напрямків. Експонуються твори, що вирішені у різних стилях. Можливості цього матеріалу дозволяють втілити в пластичних рішеннях примхливу грацію рококо, строгу красу класицизму, розкіш пізнього академізму, нещадну соціальність реалізму, витончену природу символізму і модерну.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы Пн, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд - 10:00 - 17:40 Вт - вихідний

Виставка 'Українське народне мистецтво'

Дата: 01.01.2018 - 31.01.2022
Категория: выставка

В экспозицию вошли более ста произведений народного искусства из фондов Харьковского художественного музея, выполненных в период II пол. ХIХ – ХХI ст. Это лучшие образцы традиционной вышивки, керамики, резьбы по дереву, бисероплетения, вытынанки, плетения из лозы и соломки, а также гончарные изделия утилитарного назначения.

Художественный музей Харьков, ул. Совнаркомовская, 11
Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 18:00, выходной - вторник

Григорій Сковорода: Мандрівка за щастям

Дата: 01.02.2020 - 30.06.2022
Категория: выставка

В українській літературі ХVІІІ століття людина представлялась мандрівником-«перегрином» (пілігримом), а її життя — повсякчасною екзистенційною мандрівкою. Український філософ Григорій Сковорода останні 25 років свого життя мандрував Слобожанщиною, у ці ж роки написав свої основні філософські твори.

Наслідуючи мандрівного філософа, виставка пропонує відвідувачам пройти свій шлях у пошуках щастя. Мандруючи музейною виставкою, від «Саду філософів» до «Саду божественних пісень», наші відвідувачі зможуть побачити високоякісні копії рукописів Григорія Сковороди (оригінали зберігаються у Відділі рукописів Національного інституту літератури ім. Шевченка у Києві), розписи харківської художниці Катерини Ткаченко, а також поміркувати про щастя, успіх, спорідненість, смисл навчання тощо.

Литературный музей Харьков, Багалия ул, 6
Телефон: (057) 706-25-79
Цена билета: Вхідний квиток для дорослих коштує 20 гривень, для учнів та студентів —15 гривень. Замовлення освітньої програми – 100 гривень з групи. Можливі індивідуальні і групові відвідування (групи до 15 осіб). У вихідний день та вечірній час екскурсії та заняття доступні за попереднім замовленням
Сеансы Відвідати музей можна з понеділка по п'ятницю від 10.00 до 18.00. Субота з 11.00 до 19.00