Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Транспорт

Українські авто в Німеччині: пільги ще на пів року?

27.03.2024 09:08 607

Українські авто в Німеччині: пільги ще на пів року?

Уряд Німеччини просить уряди федеральних земель подовжити на пів року перехідні положення, які дозволяють українським біженцям не отримувати німецькі номерні знаки на свої автомобілі.

"Міністерство запропонувало протягом цього періоду (шість місяців. - Ред.), остаточно з'ясувати із землями всі відкриті процедурні питання, пов'язані з реєстрацією українських транспортних засобів", - зазначила речниця федерального міністерства транспорту у відповідь на запит DW.

Облік транспортних засобів у Німеччині - сфера відповідальності федеральних земель. Однак земельні транспортні відомства раніше звернулися до профільного федерального міністерства з проханням до 1 квітня підготувати рекомендації, на які можна було б орієнтуватися в деяких особливих випадках, які створюють труднощі з реєстрацією українських автомобілів у Німеччині. Йдеться, зокрема, про випадки, коли українці приїхали до Німеччини на чужому автомобілі й не можуть довести право розпоряджатися ним. Або ж на дуже старому авто, яке не може пройти німецький техогляд. Однак своєчасно підготувати відповідні рекомендації, очевидно, не вдалося і тепер федеральне міністерство попросило землі про відтермінування на пів року.

Чи подовжувати пільги для українських авто на прохання федерального мінтрансу вирішуватиме кожна земля окремо.

Джерело: https://t.me/dw_ukraina/21832

Новости портала «Весь Харьков»