Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Транспорт

Кабмін виділив кошти на ремонт стратегічно важливої траси на Харківщині

26.02.2024 11:20 1004

Кабмін виділив кошти на ремонт стратегічно важливої траси на Харківщині

На Харківщині на трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський на найбільш зруйнованих ділянках дорожники замінюють шар асфальтобетонного покриття.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Нагадаємо, як повідомив напередодні начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, Кабінет Міністрів України спрямував кошти на ремонт важливих транспортних сполучень Харківщини. В цілому Кабмін виділив 17,1 млрд грн, у межах цієї суми передбачена підтримка й Харківської області.

«Ми неодноразово зверталися щодо ремонту ключових евакуаційних шляхів області, в тому числі й ділянки дороги М-03 Київ-Харків в районі населеного пункту Валки. Для нас це питання дуже важливе», – зазначив Синєгубов.

Як повідомили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області, вихідними дорожники проводили аварійні ремонтні роботи на одній з головних трас області, що з’єднує Харків зі столицею України. Зважаючи на інтенсивність руху на цьому напрямку та його логістичну значущість, а також враховуючи те, що плановий ремонт тут не робився вже доволі довго, фахівці вирішили за доцільне на окремих, найбільш пошкоджених ділянках, повністю зняти верхній шар асфальту та замінити його новим.

«У суботу та неділю на трасу вийшли асфальтоукладальники: зважаючи на дещо меншу інтенсивність руху, робота у вихідні мала певну перевагу, тож вдалося виконати увесь обсяг запланованих робіт. Ситуацію покращило й те, що Кабмін нарешті ухвалив рішення щодо виділення коштів на відновлення доріг. Загалом від початку лютого на київському напрямку траси М-03 вже усунуто руйнувань площею понад 10 тис. кв. метрів», –повідомили в Службі відновлення.

Агентство Телевидения Новости