Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Транспорт

До випуску харківського трамвая залучають все більше місцевих підприємств

21.10.2020 08:33 1039

До випуску харківського трамвая залучають все більше місцевих підприємств

До проєкту з виробництва харківського трамвая планує приєднатися АТ «Електромашина».

Проєкт «Харківський трамвай» мають намір реалізувати силами місцевих підприємств, адже в Харкові розташовані машинобудівельні заводи, які можуть виробляти необхідні запчастини. Зокрема, завод «Електромашина» багато років спеціалізується на випуску електродвигунів постійного струму та двигунів для електровозів, що працюють у шахтах, тому може поставляти двигуни для нових трамваїв.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, новий проєкт дасть потужний імпульс розвитку економіки міста.

«Електромашина» має всі необхідні можливості і ресурси, щоб брати участь у проєкті, який був запущений завдяки компанії «DCH» Олександра Ярославського і міста Харкова. Для нас дуже важливо, щоб промисловість працювала. Харків завжди був машинобудівним центром», - зазначив перший віце-мер.

Як повідомив генеральний директор АТ «Електромашина» В'ячеслав Чаїцький, у підприємства великій досвід роботи, і участь у випуску харківських трамваїв - нова перспектива для заводу.

«У нас в стадії завершення трамвайний двигун на 105 кіловат. У розробці - підвагонний генератор для залізничного транспорту. Також наше конструкторське бюро розробляє двигун для тролейбусів», - розповів про діяльність заводу В'ячеслав Чаїцький.

Нагадаємо, що до виробництва харківського трамваю, який планується випускати на базі «Екополіса «ХТЗ», також має долучитися ДП «Завод «Електроважмаш».

Источник: city.kharkov.ua

Новости портала «Весь Харьков»