Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Зеленський зняв санкції з постачальника програмного забезпечення для ФСБ та ГРУ

16.05.2020 09:57 991

Зеленський зняв санкції з постачальника програмного забезпечення для ФСБ та ГРУ

Президент Зеленський підписав указ №184/2020, який продовжує дію санкцій для російських соцмереж, запроваджених п’ятим президентом України Петром Порошенком.

Але, згідно з інформацією на сайті Офісу президента, для декількох осіб та організацій санкції були скасовані. Зокрема Зеленський скасував санкції проти онуки італійського диктатора Беніто Муссоліні Алессандри Муссоліні. Вона була спостерігачем на "виборах" на окупованому Донбасі.

Крім того, рішення РНБО, затверджене указом Зеленського, відновлює доступ російського програмного забезпечення до українських бізнес-структур та державних органів.

Зокрема, дев'ять компаній російської групи "Парус" "випали" із санкційного списку. Цей софт використовується для керування державними органами і органами місцевого самоврядування.

Крім того, поза санкціями тепер ще такі компанії російського походження:

● "Сапран Україна" – постачає SAP-системи великим підприємствам;

● "Монт УА";

● "Гісінфо" – займалася до 2017 року розповсюдженням програмного забезпечення фірми "Панорама", яка своєю чергою тісно співпрацює з Міністерством оборони країни-агресора, ГРУ та ФСБ.

Також санкції зняли з російського підприємця Карена Григоряна та з групи компаній, які з ним пов'язують, і з кількох громадян України, які допомагали проводити "вибори" на Донбасі.

З російського олігарха Алєксєя Фєдоричєва, сировинного трейдера, санкції також зняті указом Зеленського.

Источник: newsua.one

Новости портала «Весь Харьков»