Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Укроборонпром презентував трансформацію концерну нацраді реформ України

15.05.2020 11:33 936

Укроборонпром презентував трансформацію концерну нацраді реформ України

Керівництво державного концерну "Укроборонпром" представило власні плани реформи оборонних підприємств УОП Михайлу Саакашвілі, голові Виконавчого комітету Національної ради реформи при Президентові України.

Про стратегію трансформації найбільшого державного концерну оновленій команді Нацради розповіли Айварас Абромавичус, генеральний директор УОП, Мустафа Найєм, Михайло Морозов, Костянтин Бушуєв та Олег Яковенко.

Айварас Абромавичус: “Концерн – останнє нереформоване стратегічне підприємство в Україні такого масштабу. До Ради входять представники всіх державних органів, від яких залежить процес та швидкість трансформації як Концерну, так і всієї оборонної галузі. Ми бачимо в Нацраді партнера, який допоможе Укроборонпрому не просто розпочати реформу, а здійснити трансформацію в повному обсязі. Реформа Укроборонпрому стала можливою за нової команди Президента і, сподіваюся, для Нацради вона стане однією з пріоритетних”, – прокоментував генеральний директор УОП зустріч.

У свою чергу Михайло Саакашвілі, голова Виконавчого комітету Національної ради реформи, заявив, що буде рекомендувати Нацраді розглянути стратегію трансформації Укроборонпрому на найближчому засіданні та підтримати її.

Про це він написав у своєму Фейсбуці:

"Сьогодні мав дуже приємну зустріч з однодумцями – новою командою Укроборонпрому. Це – команда реформаторів, яку давно знаю і поважаю, в яку вірю і результати роботи якої бачу в Україні зараз. Це дуже світлі люди, які завзято та з блиском в очах розповідають про реформу і власні, доволі амбітні плани трансформувати оборонного монстра. Мені в деталях розповіли про те, що вже зроблено новою командою, в чому полягає суть реформи, чому "Карфаген має бути зруйновано" і що для цього потрібно.

Вважаю, що трансформація такого громіздкого і стратегічного об’єднання підприємств має стати пріоритетом для Нацради реформ при Президенті. Тому я буду рекомендувати Нацраді розглянути стратегію трансформації Укроборонпрому на найближчому засіданні та підтримати її", – повідомив голова Виконавчого комітету Нацради.

Він додав, що Укроборонпром озброює українську армію і в результаті реформи військові нарешті зможуть отримувати якісну вітчизняну техніку для війни з Росією.

"Сильні оборонні підприємства – те, що стримує російську агресію, і розпочата в Укроборонпромі реформа посилює вітчизняний оборонний сектор, а також позитивно вплине на всю важку промисловість, для якої зараз настали складні часи. Тому я всіляко підтримую ідеї, закладені в трансформацію Концерну у потужні державні компанії за галузевим принципом, і вважаю, що Нацрада реформ може прискорити процес перетворення, щоб перші державні оборонні компанії нового зразка з’явилися в Україні вже в цьому році".

Як відомо, раніше команда Укроборонпрому представила стратегію трансформації Концерну та дорожню карту реформи заступнику керівника Офісу Президента Роману Машовцю та новій команді Директорату з питань національної безпеки і оборони в Офісі Президента, а також Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, міністру фінансів України Сергію Марченко та міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорю Петрашко.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»