Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Європа має стрімко нарощувати оберти власної оборонної промисловості - Пісторіус

17.12.2023 10:26 422

Європа має стрімко нарощувати оберти власної оборонної промисловості - Пісторіус

Європа має стрімко нарощувати оберти власної оборонної промисловості, адже вже у найближчому майбутньому Союз не зможе покладатись на США для гарантування безпеки, — міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв’ю Welt am Sonntag.

Міністр наголосив, що у Брюсселі розуміють які ризики несе у собі припинення постачання військової допомоги Україні з боку США.

"Ми розуміємо, що рано чи пізно нам, ймовірно, доведеться компенсувати одну чи дві речі, які можуть більше не надходити з Вашингтона. Теоретично можуть бути сфери, які ми не зможемо компенсувати одразу", — заявив він.

Пісторіус додав, що США зменшить свою присутність у обороні Європи незалежно від того, хто буде президентом — їх фокус уваги зміститься до Тихоокеанського регіону.

"Це означає, що ми, європейці, повинні посилити свої зобов'язання, щоб гарантувати безпеку на нашому континенті. Наприклад, оборонній промисловості потрібен час для нарощування своїх потужностей. Зараз у нас є приблизно п'ять-вісім років, щоб надолужити згаяне — як у збройних силах, так і в промисловості і суспільстві", — сказав Пісторіус.

Він нагадав, що росія "значно збільшує обсяги оборонного виробництва", а погрози владіміра путіна на адресу країн Балтії, Грузії та Молдови "слід сприймати дуже серйозно".

"Це не просто брязкання шаблями. Ми можемо постати перед небезпеками наприкінці цього десятиліття. Але до того часу ми будемо до них готові", — наголосив Пісторіус.

Джерело: https://t.me/znua_live/125660

Новости портала «Весь Харьков»

Темы: