Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Волонтери з Великої Британії передали шкільне приладдя дітям з родин загиблих учасників АТО/ООС

29.08.2019 10:47 954

Волонтери з Великої Британії передали шкільне приладдя дітям з родин загиблих учасників АТО/ООС

Завдяки небайдужості та підтримці волонтерів з-за кордону діти з 20 родин полеглих українських Героїв з Львівщини розпочнуть новий шкільний рік повністю підготовленими до навчання.

Зі слів начальника 58 Будинку офіцерів полковника Віталія Провозіна, впродовж двох років установа співпрацює із ГО «Сумна квітка» — організацією, яка об’єднує родини загиблих українських Героїв, що проживають на теренах Львівщини. Разом з ними налагоджено співпрацю з волонтерами та жертводавцями з-за кордону. Зокрема зі спілкою «Організація українських жінок» з англійського міста Манчестер, яка зібрала кошти для закупівлі шкільного приладдя та інших подарунків дітям полеглих в бою українських воїнів.

— Ми вирішили допомогти зібрати все необхідне до свята Першого дзвоника тим родинам українських воїнів Львівщини, фінансове становище яких не дозволяє зробити це самотужки. Ми знаємо, що у будь-якій країні зібрати дитину до школи — досить високовартісний процес. Спільно з нашими українськими колегами ми склали список з 20 дітей з таких родин та зібрали кошти. Вийшло близько 30 англійських фунтів на одну особу. На ці кошти ми закупили модернові шкільні наплічники, необхідне канцелярське приладдя, спортивні костюми, солодощі та інші дрібнички, — говорять представниці «Організації українських жінок» з міста Манчестер Слава Мадилюс та Геня Мандзій.

Крім подарунків, дітей очікувала приємна несподіванка від колективу 58 Будинку офіцерів. А саме — участь в інтерактивних конкурсах із професійними аніматорами та солодке частування.

Источник: mil.gov.ua

Автор: Володимир Скоростецький, Інформагентство Міноборони АрміяInform

Новости портала «Весь Харьков»