Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

В Україні скасують трудові книжки

20.09.2019 08:15 1765

В Україні скасують трудові книжки

В уряді протягом 6-9 місяців планують перевести в цифровий формат значна кількість документів з відділу кадрів. Про це міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив у Facebook.

Як повідомив Дубілет, уряд планує заборонити подачу документів на прийом на роботу або на конкурси в паперовій формі.

“Цей захід може здатися занадто суворою. Але, по-перше, нам потрібно прищеплювати цифрову грамотність держслужбовцям. По-друге, декларації в НАПКА в електронному вигляді все і так подають, ЕЦП (електронний цифровий підпис) у всіх є”, – пояснив він.

Також Дубілет пропонує позбавиться від паперової копії дипломів, інформації про пов’язаних компаніях, копії паспортів, автобіографії та трудових книжок. Весь оборот, який стосується конкурсів, найму, відпусток, відряджень, звільнень пропонують також перевести в цифру.

“У цифру потрібно також перевести архів. Закони, які зобов’язують зберігати паперові справи 75 років, повинні залишитися в минулому столітті. Це теж буде корисно для бізнесу”, – додав міністр.

Повідомляється також про створення єдиного реєстру держслужбовців.

Міністр кабінету міністрів розповів, що для цього доведеться змінити кілька законів і постанов, а також впровадити “правильне ІТ” з особливою увагою до кібербезпеки.

“Я розраховую, що ми зможемо все це зробити протягом 6-9 місяців”, – додав міністр.

Источник: uprom.info

Автор: Волошин Павло, головний редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»