Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

В Україні порівняно з Європою низький рівень участі населення у робочій силі - НБУ

27.05.2020 12:43 1044

В Україні порівняно з Європою низький рівень участі населення у робочій силі - НБУ

В Україні порівняно з Європою низький рівень участі населення у робочій силі. Так об’єктивні труднощі з працевлаштуванням часто виникають у жінок. Рівень їх зайнятості складає лише 49%, водночас у чоловіків – майже 65%. Це пов'язано з багатьма причинами, зокрема й з ускладненим доступом до послуг по догляду за дітьми, низькою поширеністю часткових форм зайнятості.

Нелегко знайти нову роботу у випадку звільнення зі старої також дорослим людям, особливо з наближенням до пенсійного віку. Освітні програми для дорослих людей не надто поширені, а самотужки пристосуватися до нових вимог на ринку праці досить важко. Старіння населення в Україні лише загострює цю проблему.

Низький рівень участі у робочій силі є вагомим фактором, що обмежує потенціал зростання економіки. І це лише один з викликів для нашого ринку праці. Актуальними є й інші – низька продуктивність, невідповідність навичок шукачів вимогам роботодавців, міграція, старіння населення. У вік швидких змін та технологічного прогресу ринок праці вимагає підвищеної уваги до себе.

Тож ці та інші проблеми, з якими зіткнулися різні країни, ми продовжимо обговорювати на цьому тижні – на Щорічній дослідницькій конференції Національного банку України та Банку Польщі, присвяченій монетарній політиці та ринку праці. Конференція відбудеться 28-29 травня і буде транслюватися на Youtube каналі НБУ.

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»