Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Танки Т-84У відправили до Харківського танкового інституту

25.05.2020 08:05 1250

Танки Т-84У відправили до Харківського танкового інституту

Основні бойові танки Т-84У після ремонту відправили до танкового інституту при Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

У ВНЗ вони надійшли на початку 2020 року, до цього проходили ремонт на одному з харківських підприємств бронетанкової галузі.

Т-84У були виготовлені у другій половині 90-х років та 10 з них брали участь у військовому параді до Дня Незалежності України у 2001 році.

Проте через непроплату за ці танки, вони залишались у власності Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова.

Після початку російської агресії у 2014-у році на озброєння Збройних Сил України почали повертати зразки техніки та озброєння, що в попередні роки були відправлені на консервацію. Серед танкової техніки це були радянські танки Т-72 та Т-80.

У 2017-у році стало, що Міністерство оборони України домовилось про отримання танків Т-84У від ХКБМ та у 2018-у році саме на них Україна була представлена на змаганні Strong Europe Tank Challenge.

Перед отриманням танкістами 14-ї механізованої бригади танків Т-84У, вони пройшли ремонт на ДП «Завод ім. Малишева» за участі підприємства розробника. Про те в ході експлуатації в армійському підрозділу було виявлено ряд проблем, що не були виправлені під час ремонту.

Тому у Збройних Силах України відправили бронетехніку на повторний ремонт та модернізацію, після яких танки Т-84У відправили до танкового інституту для підготовки курсантів.

Основний бойовий танк Т-84У оснащений 125-мм гарматою з автоматом заряджання, яка, в тому числі, здатна вести вогонь керованими високоточними протитанковими ракетами із дальністю знищення цілей близько 5 км. Завдяки 1200-сильному двигуну майже 50-тоний Т-84 може розвивати швидкість до 70 км/год.

За захист танку відповідає вітчизняний динамічний захист та комплекс електроно-оптичної протидії від керованого озброєння.

По материалам: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»