Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Щодня учасники засідань Ради Безпеки чують мову війни

11.01.2024 07:14 832

Щодня учасники засідань Ради Безпеки чують мову війни

Це мова, якою окупанти отримали наказ розпочати повномасштабну агресію проти України. Це мова, яку чують жертви, коли їх ґвалтують на очах у рідних. Це мова, яку чують багато українських цивільних перед стратою, — постпред України в ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки.

"Як ми знаємо, в тому числі з творів Льва Толстого, до більшовицького перевороту освічене дворянство в російській імперії використовувало французьку, а не російську мову як основну. Це була мова російської дипломатії до приходу до влади прихильників більшовизму, які і сьогодні утримують владу в Кремлі.

Я запрошую посланця Москви скористатися послугами перекладача, оскільки наступна частина мого виступу буде французькою мовою на знак визнання внеску, який Франція, Швейцарія та багато інших миролюбних країн зробили у справі миру і безпеки", — зазначив Кислиця.

Свою подальшу промову український дипломат вів французською, а представники крайни-агресора на чолі з Васілієм Нєбєнзєю очікувано покинули залу засідань.

"В той самий час, коли росія витрачає мільярди на знищення українських цивільних об'єктів, її власна критична інфраструктура руйнується або виходить з ладу. Десятки тисяч жителів підмосковних міст, таких як Подольськ, Коломна і Балашиха, залишилися без даху над головою, без опалення, замерзаючи в своїх будинках при мінусовій температурі.

І оскільки путінський емісар у цьому залі стверджує, що обізнаний з контентом, який циркулює в українських соціальних мережах, рекомендую йому подивитися зі свого гнізда на теплому і затишному Манхеттені на повідомлення, які пишуть мешканці його власної столиці та передмість, які зараз буквально живуть у квартирах, вкритих шарами льоду, і палять дрова на вулицях, щоб вижити.

Однак кремлівський режим не виявляє особливого інтересу до вирішення проблем власних громадян. Він залишається одержимим самогубною і безглуздою війною, намагаючись вбити якомога більше українців, доки не зазнає краху", — підкреслив Кислиця.

Джерело: https://t.me/znua_live/129827

Новости портала «Весь Харьков»