Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

росіяни намагаються відбілити себе за допомогою брехні про Україну в Радбезі ООН

24.01.2024 06:18 491

росіяни намагаються відбілити себе за допомогою брехні про Україну в Радбезі ООН

Пояснює Центр стратегічних комунікацій

22 січня міністр закордонних справ рф лавров вкотре використав трибуну Ради Безпеки ООН для виголошення тез російської пропаганди та дезінформації.

▶️ Запит москви від 17 січня про проведення засідання РБ ООН 22 січня, а також провокаційний обстріл росіянами окупованого Донецька, здійснений 21 січня, – це складові єдиного сценарію кремля.

▶️ Аргументуючи недоцільність надання Києву зброї напередодні 18-го засідання «Рамштайну», лавров оббріхував Україну, звинувачуючи у обстрілі Донецька.

▶️ росія систематично атакує ракетами і дронами мирні українські міста. Цинізм ситуації полягає ще й в тому, що черговий масований обстріл Києва, Харкова та інших міст відбувся менш ніж через добу після засідання РБ ООН.

▶️ Виступ лаврова засвідчив безперспективність мирних переговорів з москвою, адже росія ігнорує Україну як політичного суб’єкта і звертається виключно до західних партнерів Києва.

▶️ росія й далі заперечує незалежність і територіальну цілісність України та не відмовляється від своїх геноцидних намірів.

▶️ Розповіді про мирне та щасливе життя українців під російською окупацією – чергова цинічна брехня. Окупація несе українцям більше загроз, ніж бойові дії та ракетні обстріли.

Джерело: https://t.me/spravdi/36133

Новости портала «Весь Харьков»