Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Обмін інформацією між Казначейством та Prozorro – важливий етап у діджиталізації публічних фінансів, - Олександр Грубіян

18.09.2020 09:47 861

Обмін інформацією між Казначейством та Prozorro – важливий етап у діджиталізації публічних фінансів, - Олександр Грубіян

15 вересня цього року Держказначейство розширило перелік наборів даних, які відвантажуються на Є-data. Це стало результатом того, що з 1 вересня 2020 року в промисловій експлуатації запрацювала інтеграція системи Казначейства та системи Prozorro. Це є важливим етапом у діджиталізації публічних фінансів.

Про це наголосив заступник Міністра фінансів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Грубіян під час онлайн-дискусії «Відкриті дані в Україні: від Є-data до «цифрової держави».

Спікерами заходу також були Оксана Маркарова, засновниця Фундації розвитку ринку капіталу, ідеолог системи Є-data, Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації та Юрій Гелетій, заступник Голови Національного банку України.

«Відтепер система закупівель обмінюється з обліковою системою Казначейства за всіма ідентифікаторами закупівель. Казначейство отримує плани та звіти щодо проведених державних закупівель, натомість відвантажує набори даних до системи Prozorro. Зазначена інформація дозволяє відслідковувати в режимі реального часу статус реєстрації договорів розпорядників коштів в системі Казначейства, використовуючи систему Prozorro», – повідомив Олександр Грубіян і зазначив, що це тільки початок цього процесу.

Крім того, заступник Міністра наголосив, що команда розробників Державної установи «Відкриті публічні фінанси» Мінфіну створює новий сервіс Є-контракт.

«Створена система «Є-контракт» буде ще одним важливим елементом в системі управління державними фінансами як єдиним достовірним та юридично-значимим джерелом інформації про всі контракти, укладені за бюджетні кошти. Впровадження системи «Є-контракт» перемістить в цифрову площину ділові процеси укладених договорів та процеси їх реєстрації в облікових системах», - повідомив наприкінці свого виступу заступник Міністра Олександр Грубіян.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»