Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

На розбудову розвідки Повітряних Сил України витратять майже мільярд доларів

26.05.2020 11:18 1006

На розбудову розвідки Повітряних Сил України витратять майже мільярд доларів

Протягом наступних 15 років на розвиток системи розвідки Повітряних Сил Збройних Сил України у коштовно-грошовому вигляді по альтернативних цільових моделях необхідно витратити 25 мільярдів гривень (у цінах 2020 фінансового року) або близько $0,9 млрд.

Про це йдеться у Візії Повітряних Сил 2035, яка схвалена рішенням Військової ради Командування ПС ЗС України від 15 травня 2020 року. Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Система розвідки Повітряних Сил (як складова частина системи розвідки Збройних Сил України) протягом наступних 15 років має забезпечити цілодобове визначення місцезнаходження та розпізнавання у щільному електромагнітному середовищі в повітрі та на землі повітряного противника та виявлення його намірів із підготовки та нанесення ударів із повітря.

Головний пріоритет планують віддати відновленню спроможностей з ведення радіотехнічної розвідки (повітряної та наземної) Повітряних Сил.

Також мають забезпечити розвиток спроможностей з видової та радіо- розвідки, відповідної інфраструктури та взаємосумісність елементів системи розвідки Повітряних Сил із системою розвідки Збройних Сил України та країн – партнерів НАТО, збільшення інформаційних можливостей і автоматизація ведення розвідки окремим підрозділом і системою у цілому.

На розбудову розвідки Повітряних Сил України витратять майже мільярд доларів

Cу-24МР – надзвуковий літак-розвідник, який знаходиться на озброєнні українського війська. Разом із Ан-30 та безпілотником Bayraktar TB2, цей літак складає основу повітряної розвідки Повітряних сил України / Фото: Defense Express

Існуюча модель розвідки трансформується до моделі достовірного розпізнавання повітряного противника та виявлення його намірів з підготовки та нанесення ударів із повітря.

Вказана цільова модель передбачає розроблення та прийняття на озброєння:

● сучасних комплексів радіопеленгування в короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах (5-7 комплексів);

● новітніх комплексів наземної радіотехнічної розвідки (5 комплексів);

● універсальних контейнерів видової та радіотехнічної розвідки для літаків тактичної авіації (озброєння до 30% літаків тактичної авіації);

● авіаційного комплексу радіо- і радіотехнічної розвідки (1-2 комплекси);

● авіаційного комплексу видової радіолокаційної розвідки наземних об’єктів (1-2 комплекси);

● універсальних наземних пунктів обробки розвідувальної інформації (3 одиниці);

● оперативно-тактичних розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів (6-12 комплексів).

На розбудову розвідки Повітряних Сил України витратять майже мільярд доларів

У 2017 році ДП “Антонов” оголошувало про плани по розширенню програми розробки і створення нового літака раннього попередження і управління для Повітряних Сил України та експорту

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»