Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

На підприємстві Укроборонпрому виготовили та випробували новітню радіолокаційну станцію (ФОТО)

19.05.2020 11:22 865

На підприємстві Укроборонпрому виготовили та випробували новітню радіолокаційну станцію (ФОТО)

На казенному підприємстві "Науково-виробничий комплекс" Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром", розроблено і в стислі терміни виготовлено дослідний зразок нової перспективної радіолокаційної станції 80К6КС1.

Основне призначення станції – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу. Станція 80К6КС1 створена для бойового застосування у складі дивізіонів зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони.

Радіолокаційна станція сумісна з наявними зенітно-ракетними комплексами як Збройних сил України, так і закордонного виробництва.

Станція 80К6КС1 є модифікацією лінійки радарів 79К6 та 80К6 виробництва "Іскри", що добре зарекомендували себе на службі у Повітряних Силах ЗСУ.

"Ключовими елементами технологічного успіху цієї розробки є побудова передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використання технологій цифрових антенних решіток, реалізація на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів, що працюють за розробленими на підприємстві високоефективними алгоритмами. Для підвищеної мобільності радіолокаційної станції вся апаратура розміщується на одному транспортному засобі вітчизняного виробництва. Це дозволяє розгортати та згортати мобільну станцію за лічені хвилини", – розповів про особливості розробки директор "Іскри" Юрій Пащенко.

Наразі фахівцями підприємства успішно завершено попередні випробування дослідного зразка, повідомив він.

"У процесі випробувань радіолокаційна станція підтвердила усі заявлені тактико-технічні характеристики. Найближчим часом відбудуться державні випробування", – анонсував подальші плани директор підприємства.

Як відомо, нещодавно у ДК "Укроборонпром" був створений Стратегічний комітет, до якого увійшло керівництво Концерну та директори найбільших підприємств, зокрема, і директор "Іскри" Юрій Пащенко. Комітет працюватиме над розробкою довгострокових бізнес-стратегій майбутніх секторальних холдингових компаній та створенням перших холдингів.

"Реформа Укроборонпрому передбачає трансформацію Концерну у 6 галузевих корпорацій. Одна з них – холдингова компанія радарних систем, яка об’єднає в собі всі підприємства Концерну, що виробляють даний вид продукції та комплектуючі. Ядром цієї нової потужної компанії стане саме "Іскра", а створенням і запуском нового галузевого холдингу займатиметься Юрій Пащенко", – розповів про майбутнє підприємства генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус.

На підприємстві Укроборонпрому виготовили та випробували новітню радіолокаційну станцію (ФОТО)

На підприємстві Укроборонпрому виготовили та випробували новітню радіолокаційну станцію (ФОТО)

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»