Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Міністерство оборони закупить комплекс «Нептун» ще цього року, - Андрій Таран

21.10.2020 07:20 759

Міністерство оборони закупить комплекс «Нептун» ще цього року, - Андрій Таран

Спланованим фінансовим ресурсом на 2020-й рік кошти на закупівлю берегового ракетного комплексу «Нептун» передбачені не були. Проте Міністерством оборони прийнято рішення про закупівлю комплексу «Нептун» та іншого ракетного обладнання ще поточного, 2020-го року.

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що з цією метою буде здійснено перерозподіл коштів у межах державного оборонного замовлення.

Він нагадав, що ще 23 серпня підписав наказ про прийняття берегового ракетного комплексу 360МЦ «Нептун» на озброєння Збройних Сил України. А рішенням про закупівлю комплексу у межах фінансових можливостей поточного року Міністерство оборони демонструє свою беззаперечну зацікавленість мати якомога швидше «Нептун» у бойовому порядку Збройних Сил України.

«Мали відбутись всі передбачені процедури. Тепер комплекс може замовлятись і закуповуватись як серійний зразок. Найближчим часом сформуємо офіційне замовлення, завдання щодо кількості та термінів їх постачання. Необхідні кошти для закупівлі у наявності», — зазначив Андрій Таран.

Також у Міністерстві оборони вишукано кошти, які будуть спрямовані на подальшу реалізацію ракетно-реактивної програми.

««Нептун» добре продемонстрував свої бойові можливості під час державних випробувань. Він стане потужним інструментом стримування агресивних дій противника на морі. Дивізіони, озброєні цим комплексом, буде розміщено у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів», — сказав Міністр оборони України.

Наступним етапом, на думку Андрія Тарана, має стати робота над створенням корабельного варіанта комплексу «Нептун». Ті ж ракетні катери, що проектуються сьогодні для потреб ВМС України, вже мають бути адаптованими для використання протикорабельної ракети, що входить до складу «Нептуна».

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»