Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Київський завод “Маяк” виготовив нову партію кулеметів для бронетранспортерів

16.05.2020 11:38 1087

Київський завод “Маяк” виготовив нову партію кулеметів для бронетранспортерів

Київський завод "Маяк", що входить до складу ДК "Укроборонпром", відвантажив чергову партію з 5 кулеметів для бронетранспортерів, що виготовляються на Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ).

Про це повідомив директор заводу Віктор Квас.

Як відомо, Київське державне підприємство "Маяк", що спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької та артилерійської зброї, є співвиконавцем державного контракту ХКБМ та Міністерства оборони України.

Розблокування та відновлення цього контракту дозволило стабілізувати роботу підприємства та повністю відновити виготовлення кулеметів, а також інших видів зброї.

"Відновлення виробництва всіх видів зброї на заводі "Маяк" триває. Ми вже повністю налагодили виготовлення кулеметів для бронетранспортерів і зараз поступово нарощуємо темпи їх виробництва. Два роки простою підприємства вдалися в знаки – багато станків вийшли з ладу або морально застаріли, частина взагалі була розкрадена чи зруйнована. Сьогодні ми наново відбудовуємо цехи та модернізуємо лінії. Найближчим часом плануємо запустити в роботу власний високоточний фрезерний станок ЧПУ виробництва заводу "Маяк", – розповів директор підприємства Віктор Квас.

Нагадаємо, перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року, наразі ХКБМ, "Маяк" та інші співвиконавці виконали 60% державного контракту.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»