Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

КБ “Південне” разом з Харківським аерокосмічним університетом розвиває дуальну освіту

30.05.2020 11:36 965

КБ “Південне” разом з Харківським аерокосмічним університетом розвиває дуальну освіту

Конструкторське бюро «Південне» та Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського «ХАІ» продовжують розвивати дуальну форму підготовки кваліфікованих кадрів для аерокосмічної галузі України. Так, 22 травня у режимі онлайн відбувся перший захист диплому студента 6-го курсу. Дуальною формою було передбачено навчання на Кафедрі конструкцій і проєктування ракетної техніки з навчанням на робочому місці у КБ «Південне».

Про це повідомляється на сторінці КБ «Південне» у Facebook.

Захист магістерської роботи проходив публічно у формі відеоконференції. На відеоконференції був присутній голова Державної екзаменаційної комісії, а також чотири її члени – по два від університету та КБ «Південне».

Угоду про науково-технічне та науково-освітнє співробітництво було підписано 10 липня 2018 року Генеральним директором ДП «КБ «Південне», академіком НАН України Олександром Дегтяревим та ректором ХАІ Миколою Нечипоруком. Угодою, зокрема, передбачається: розширення сфери навчання студентів в цілому і за дуальною формою освіти; організація реклами та спільної роботи з набору студентів на перший курс та за скороченим терміном навчання; організація навчального процесу відповідно до вимог ДП КБ «Південне».

Крім того згідно з угодою передбачено розширення матеріально-технічної навчальної бази у Харківскому аерокосмічному університеті, створити на факультеті ракетно-космічної техніки профільну навчальну лабораторію ДП КБ «Південне», організувати лекції передових наукових працівників ДП КБ «Південне» в ХАІ для студентів і викладачів, налагодження постійного обміну інноваційними досягненнями в галузі науки і навчанні працівниками ДП КБ «Південне» та професорами і докторами наук ХАІ, а також розширення діяльності зі збільшення господарсько-договірної діяльності.

До інших важливих аспектів дуального навчання можна віднести проведення спільних учбово-технічних заходів ДП КБ «Південне» та ХАІ, використання наукових розробок та досягнення інноваційної діяльності ДП КБ «Південне» вченими ХАІ для практичного застосування, проведення спільної діяльності з організації ремонту, обслуговування та експлуатації дозвукової труби Т6, тощо.

Источник: uprom.info

Автор: Віталій Царьов

Новости портала «Весь Харьков»