Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Енергетичні об'єкти України потребують негайного захисту від ракетних ударів

20.04.2024 06:10 390

Енергетичні обєкти України потребують негайного захисту від ракетних ударів

Пояснює Центр стратегічних комунікацій

Внаслідок російських атак на енергетичну систему, а також погіршення кліматичних умов, протягом майже усієї доби 18 квітня у енергосистемі України виник дефіцит електроенергії. Внаслідок цього «Укренерго» вдалась до залучення аварійної допомоги з енергосистем європейських країн, а також до обмежень для промислових споживачів.

▶️ Причина дефіциту електроенергії – масовані атаки росії, спрямовані на критичну інфраструктуру, а також захоплення найбільшої в Україні Запорізької атомної електростанції.

▶️ Постачальники електроенергії, а також Міністерство енергетики роблять все можливе, аби подолати наслідки російських ударів і уникнути впровадження обмежень для побутових споживачів.

▶️ Україна гостро потребує посилення засобів ППО для захисту цивільного населення та інфраструктури від російського ракетного терору. Керівництво України чітко артикулює цей запит на міжнародній арені. Насамперед, йдеться про системи Patriot та SAMP/T, які здатні збивати російські балістичні ракети.

▶️ Під час саміту ЄС у Брюсселі 17-18 квітня, Європейська рада рішуче засудила російські атаки, зокрема на інфраструктуру України та наголосила на необхідності терміново забезпечити протиповітряну оборону України.

▶️ 13 квітня ФРН ухвалила рішення про передачу Україні додаткової системи Patriot. 18 квітня канцлер Олаф Шольц закликав країни НАТО віднайти ще шість систем, наголосивши на першочерговому значенні засобів ППО.

Джерело: https://t.me/spravdi/38068

Новости портала «Весь Харьков»