Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Держава

Держгеокадастр скасував тендер на проведення аерофотозйомки для запуску земельної реформи

01.06.2020 09:29 824

Держгеокадастр скасував тендер на проведення аерофотозйомки для запуску земельної реформи

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) 4 травня під вдруге скасувала тендер на проведення аерофотозйомки більшій частині території України очікуваною вартістю 276,59 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані в системі “Прозорро”.

Повторний тендер на проведення аерофотозйомки, створення цифрових ортофотопланів масштабу 1:10 000 і цифрових моделей рельєфу був оголошений в лютому. Обсяг робіт становив 426 тис.кв.км (крім Львівської, Волинської, Донецької та Луганської областей, Криму і 20-кілометрової буферної зони вздовж державного кордону з усіма сусідніми державами). Очікувана вартість послуг становила 650 грн за один квадратний кілометр.

Тендерна документація вимагала від учасників мати 5 спеціалізованих літаків, 5 цифрових аерофотокамери, 9 двочастотних GNSS-приймачів, ряд фахівців і аналогічний досвід.

Документи на тендер подали компанії “SC Primul Meridian SRL” (Румунія) і ТОВ “Авіаційний розрахунковий центр”. Останнє оскаржило в АМКУ ряд тендерних вимог, але потім відкликала скаргу “у зв’язку з карантином, введеним Кабінетом міністрів і введенням обмежувальних заходів у відповідних сферах, пов’язаних з предметом закупівлі”.

Зрештою 4 травня торги скасували у зв’язку зі скороченням витрат на програму “Проведення земельної реформи” на 2020 рік на 25,08 млн грн. Йдеться про зміни до державного бюджету для фінансування боротьби з поширенням коронавірусу.

Закупівлю цих послуг скасовують уже вдруге. Минулого року перший тендер не відбувся, оскільки на нього прийшов єдиний учасник — компанія “Leica Geosystems AG” (Швейцарія) з ціною 251,63 млн грн, що було на 9% нижче очікуваної вартості у 276,59 млн грн.

Источник: uprom.info

Автор: Волошин Павло

Новости портала «Весь Харьков»