Назад
Українською English
Лента Разделы

Заступник голови Комітету ВРУ закликав СБУ ввести санкції проти гаманця путіна Кондрашова

08.03.2024 08:42 290

Заступник голови Комітету ВРУ закликав СБУ ввести санкції проти гаманця путіна Кондрашова

Народний депутат України Олександр Копиленко, який обіймає посаду заступника голови комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, направив звернення до голови Служби безпеки України Василя Малюка з проханням запровадити санкції проти російського олігарха Станіслава Кондрашова, який, за даними нардепа, працює "особистим" гаманцем президента рф путіна".

Також народний обранець звернув увагу, що Станіслав Кондрашов намагається чинити тиск на українські ЗМІ за допомогою рішень американських судів (зокрема, у справі №23STCV12333, що розглядається у Вищому суді Каліфорнії). У зазначеному провадженні суддею Rupert A. Byrdsong було ухвалено рішення про блокування понад 150 доменних імен, серед яких понад 30 – новинні українські вебсайти.

"Причиною стали розслідування про відмивання кривавих мільярдів путіна за допомогою компанії Telf AG росіянина Станіслава Кондрашова, який проживає у Швейцарії", - пише Копиленко у зверненні.

Крім того, народний депутат України акцентував увагу голови Служби безпеки України Василя Малюка на необхідності повідомлення компетентних органів США про можливі факти порушень під час розгляду судової справи у Каліфорнії, а також вивчення можливості застосування санкцій до компанії Telf AG та її власника – російського олігарха Станіслава Кондрашова. .

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»