Назад
Українською English
Лента Разделы

Росія атакує фейками українські навчання “Об’єднані зусилля ‒ 2020”, щоб відвернути увагу від своїх навчань “Кавказ – 2020”

26.09.2020 07:02 851

Росія атакує фейками українські навчання “Об’єднані зусилля ‒ 2020”, щоб відвернути увагу від своїх навчань “Кавказ – 2020”

Про це повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗС України

Для дестабілізації ситуації в Україні та у зв’язку з масштабними стратегічними командно-штабними навчаннями “Об’єднані зусилля ‒ 2020” Російська Федерація вдається до інформаційних провокацій та розповсюдження фейків на території України. Тому українські засоби масової інформації та громадськість повинні бути готові до інформаційних атак та критично сприймати будь-які новини, які стосуються ЗС України. Про це розповів інформаційному агентству “Укрінформ” начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗС України Богдан Сеник.

“І минулого року, і в попередні роки – “вкиди” завжди відбувались. Але цього року військові навчання безпрецедентні як за рівнем, так і за представництвом учасників. Нам відомо, що у Росії є багато проблем під час навчань “Кавказ – 2020”, і щоб відвернути від себе увагу, вони починають потужну кампанію проти України. У деяких областях ми вже зафіксували спроби зламу офіційних ресурсів держорганів, крім того, у соцмережах з’являються відверті фейки про наші військові навчання”, – зазначив Богдан Сеник та закликав українські ЗМІ ретельно перевіряти будь-яку інформацію щодо Збройних Сил України та навчань “Об’єднані зусилля – 2020”.

Источник: gur.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»