Назад
Українською English
Лента Разделы

Пропагандист Марат Касем, який працював на "Sputnik Литва", здався латвійським спецслужбам і не збирається повертатися до рф — ЗМІ

16.02.2024 09:55 292

Пропагандист Марат Касем, який працював на Sputnik Литва, здався латвійським спецслужбам і не збирається повертатися до рф — ЗМІ

Журналіст Ілля Азар узяв у Касема інтерв'ю, в якому той розповів, що після початку війни в Україні "прозрів" і з росією більше нічого спільного не матиме.

Минулого року громадянина Латвії та шеф-редактора "Sputnik-Литва" Касема затримали на кордоні рф та Латвією за підозрою у шпигунстві. У МЗС рф тоді назвали це порушенням прав і свобод людини, а пропагандисти Дмитро Кисельов та Марія Бутіна виходили на пікет до латвійського посольства з плакатом "Марат, ми з тобою" та "Руки геть від російських журналістів".

"Поступово обурення вщухло, а влітку з'ясувалося, що Касем уже на волі — виплатив 15 тисяч євро за незаконну інтелектуальну та фізичну підтримку рф і був такий. Латвійські ЗМІ за інерцією написали, що він поїхав до москви, але швидко з'ясувалося, що латвійський громадянин назад не збирається", — заявив Азар.

Як розповів в інтерв'ю сам Касем, до Латвії він приїхав "не з порожніми руками, а з подарунками для латвійських спецслужб, на ласку яких і їхав усвідомлено здаватися", зазначив Азар.

Джерело: https://t.me/znua_live/134673

Новости портала «Весь Харьков»