Назад
Українською English
Лента Разделы

ОБСЄ повідомляє про збільшення вибухів на Донбасі у десятки разів: що відбувається

03.05.2020 06:42 1114

ОБСЄ повідомляє про збільшення вибухів на Донбасі у десятки разів: що відбувається

У четвер, 30 квітня, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували у Донецькій області 215 вибухів та приблизно 45 – у Луганській. Про це йдеться у щоденному звіті СММ №103/2020 від 1 травня.

“У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також більше вибухів (близько 215), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 25 вибухів)”, – ідеться у звіті.

Зазначається, що більшість вибухів зафіксовано в районах на південний схід від н. п. Чермалик (підконтрольний урядові, 77 км на південь від Донецька), у межах 5 км від Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька), а також у районах на південний схід від н. п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька).

Також в СММ повідомили, що на Луганщині Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, одночасно зафіксувавши більше вибухів (приблизно 45), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано 10 вибухів.

Найчастіше порушення режиму припинення вогню фіксувалися в районах на схід, південний схід і південь від Попасної (підконтрольна урядові, 69 км на захід від Луганська), на південний схід від н. п. Муратове (підконтрольний урядові, 51 км на північний захід від Луганська), а також на північний схід від ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»