Назад
Українською English
Лента Разделы

Німецький друг Путина наполягає на знятті санкцій з РФ: мотивація лобіста

04.05.2020 10:10 910

Німецький друг Путина наполягає на знятті санкцій з РФ: мотивація лобіста

Відомий лобіст РФ і друг Путіна, ексканцлер ФРН Герхард Шредер, який зараз є одним із очільників компаній Nord Stream AG і «Роснефть», знов запропонував зняти санкції з Росії. Про це він заявив в інтерв’ю газеті Tagesspiegel, передає «Укрінформ».

«Не годиться, що ми продовжуємо підтримувати санкції проти Росії. З одного боку, вони викликають історичні спогади в Росії, а з іншого – не змінюють російську політику…Особливо зараз, коли ми вступаємо через коронакризу у важкі економічні часи, нам потрібно більше співпраці. Тому безглузді санкції повинні зникнути», – заявив Шредер.

На зауваження репортера, що санкції є відповіддю Європи на анексію Криму, яка порушує міжнародне право, Шредер назвав це «неправильною відповіддю».

«Той, хто думає, що санкціями можна змусити Росію щось зробити, той помиляється. Жоден російський президент ніколи не поверне Крим Україні. Це реальність», – заявив він.

Водночас друг Путіна вважає, що Донбас – «це українська територія, і вона повинна залишатися такою». Однак мир у цьому регіоні, за баченням Шредера, можливий лише за умови федералізації України, надання її сходу більшої автономії, адже «хто на Донбасі або будь-де… буде довіряти поліцейському, який приїде з Києва».

Шредер наполягає на тому, що Європа «не має альтернативи розумним відносинам з Росією». А також погрожує, що в іншому випадку РФ тяжітиме до Китаю, у чому не зацікавлена ані Європа, ані Німеччина. Лобіст Кремля повторив заяви інших політиків про те, що «Росія потрібна для вирішення великих міжнародних питань», а також у питаннях енергетики та ринку.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»