Назад
Українською English
Лента Разделы

Фукусіма-1 припинила скидання радіоактивної води через землетрус

16.03.2024 09:23 714

Фукусіма-1 припинила скидання радіоактивної води через землетрус

На узбережжі Японії стався землетрус магнітудою 5,8 балів. Через це країна призупинила скидання в океан очищеної води з АЕС.

Оператор пошкодженої АЕС «Фукусіма-1» (північно-східна Японія) призупинив процес скидання очищеної води у море «як запобіжний захід». Про це пише Gospodarka Morska.

Таке рішення довелося ухвалити через землетрус магнітудою 5,8 балів, який стався напередодні на японському узбережжі.

Нагадаємо, у лютому розпочався четвертий етап скидання у Тихий океан води з АЕС «Фукусіма-1». Попередньо воду очистили від більшості радіоактивних речовин, окрім тритію, який небезпечний лише у високих концентрованих дозах.

Згідно з початковим графіком, четверта фаза скидання води у море мала завершитися цієї неділі.

Невдовзі після землетрусу Управління з ядерної безпеки Японії (NRA) повідомило на своєму веб-сайті, що на ядерних установках у Фукусімі не було виявлено жодних порушень.

Довідка: АЕС «Фукусіма-1», розташована на березі Тихого океану, була зруйнована в 2011 році гігантським цунамі. Трагедія сталася через підводний землетрус магнітудою 9,0 балів. Зараз ця електростанція знаходиться на стадії демонтажу. Це колосальна і надзвичайно складна справа, яка, як очікується, триватиме кілька десятиліть.

Джерело: usm.media

Новости портала «Весь Харьков»