Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Інше

В харківському екопарку створюють хоспіс для постраждалих від російської агресії тварин та птахів

12.03.2024 13:01 609

В харківському екопарку створюють хоспіс для постраждалих від російської агресії тварин та птахів

Птахів, які постраждали внаслідок бойових дій, рятують в харківському Екопарку. Після лікування та реабілітації пернатих випускають на волю, однак деякі залишаються.

Олексій Макаренко, відповідальний за птахів «Фельдман Екопарк»

Багато випадків, коли птахам нема куди подітися, нам люди телефонують, ми виїжджаємо, і в зону бойових дій, нам військові допомагали. В основному це білі лебеді, від вибухів вони стресують і можуть не улітати, лишаються тут. У нас дуже багато екзотики, є ї хижаки, в одному стаді вони і ніхто не б’ється, сподіваємося, що ми так їх і збережемо і випустимо в природу. Зараз в них вже буде період гніздування, порозставляємо для них гнізда, будуть пташенята і будуть вони відлітати в теплі краї, як має бути.

Серед врятованих птахів рідкісними є єгипетський гусак та гавайська казарка. Орнітологи сподіваються на потомство за деякий час. На жаль, кажуть співробітники Екопарку, допомогти вдається не всім. Так, на початку року зателефонувала жінка з Куп’янського району, яка повідомила, що на річці неподалік зграя лебедів потрапила під обстріл.

Іван Достов, керівник зооветчастини «Фельдман Екопарк»

Она очень просила, чтобы ми помогли этим животным, некоторые уже были мертвы. Очень много их было ранено, кого-то, наверное, еще можно было спасти. Но так как там ведутся боевые действия, мы не смогли выехать в этот район, хотя очень жаль.

Іван Достов, керівник зооветчастини «Фельдман Екопарк»

Через наш «Добрый дом» на сегодняшний день проходит порядка 50-100 животных в месяц. Люди приносят черепах, которых кто-то выбросил, это птицы, которых сбила машина. Это сумасшедшее количество животных, которые нуждаются в нашей помощи.

В Екопарку будують хоспіс для постраждалих внаслідок російської агресії тварин – це буде комплекс різного типу вольєрів. Першими на черзі – дикі копитні тварини.

Іван Достов, керівник зооветчастини «Фельдман Екопарк»

Это битые олени, косули. Мы будем тут их восстанавливать. Те кто сможет – уйдут в лес, кто – не сможет – останутся под присмотром наших специалистов, которые будут каждый день давать им нужный уход и питание.

Центр реабілітації Екопарку шукає кваліфікованих працівників – ветеринарів, орнітологів та тих, хто доглядатиме за тваринами.



Агентство Телевидения Новости