Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Інше

Байден пройшов медогляд, щоб перевірити придатність до роботи президентом

29.02.2024 09:43 817

Байден пройшов медогляд, щоб перевірити придатність до роботи президентом

Президент США Джо Байден пройшов щорічний медогляд, який підтвердив, що він здатен виконувати свої обов’язки.

Доктор Кевін О’Коннор у своєму звіті заявив, що американський лідер не має «жодних нових проблем» зі здоров’ям, повідомляє УНІАН.

«Президент почувається добре, і цьогорічний медогляд не виявив жодних нових проблем. Він продовжує бути здатним до виконання обов’язків і повністю виконує всі свої обов’язки без будь-яких винятків або пристосувань.

Президент Байден – здоровий, активний, міцний 81-річний чоловік, який залишається здатним для успішного виконання обов’язків президента, включаючи обов’язки глави виконавчої влади, глави держави і верховного головнокомандувача», – написав О’Коннор.

Як відомо, у свої 81 Байден вже є найстаршим з усіх американських президентів. Якщо він переобереться, то наприкінці другого терміну йому буде 86 років.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр на щоденному брифінгу оголосила, що, за словами лікаря президента, він «не потребує когнітивного тесту».

О’Коннор у своєму звіті детально описує спеціальності залучених до медогляду лікарів: оптометрія, стоматологія, ортопедія (стопи і гомілковостопного суглоба), ортопедія (хребта), фізіотерапія, неврологія, медицина сну, кардіологія, радіологія і дерматологія. Документ переглянули й інші лікарі Медичної служби Білого дому.

«Кожен з цих фахівців незалежно переглянув карту, оглянув президента і погодився з моїми висновками і рекомендаціями», – зазначив О’Коннор.

Згідно з обстеженням, Байден важить 80,7 кг і має зріст 182,8 см, що відповідає зросту і вазі, зафіксованим під час його останнього фізичного обстеження в лютому 2023 року.

Лікар стверджує, що політик «продовжує тренуватися щонайменше п’ять днів на тиждень».

Агентство Телевидения Новости