Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Здоров'я

Наслідки екологічної катастрофи у Харкові: у Немишлянському районі в питній воді виявили нафтопродукти

01.03.2024 08:16 939

Наслідки екологічної катастрофи у Харкові: у Немишлянському районі в питній воді виявили нафтопродукти

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області проводяться заходи, спрямовані на усунення наслідків забруднення довкілля внаслідок екологічної катастрофи, яка сталася в Немишлянському районі Харкова через влучання БпЛА в об’єкт критичної інфраструктури (нафтобаза ТОВ «ХНБ-Резерв»).

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Проведені обстеження територій Новобаварського, Основ’янського районів, також у Немишлянському районі Харкова розпочата робота комісії щодо стану об’єктів централізованого та нецентралізованого водопостачання, які розташовані в зоні потенційного впливу забруднення поверхневих водойм.

За течією річок Харків, Лопань, Уди має місце забруднення берегів паливно-мастильними матеріалами та подекуди присутній запах нафтопродуктів. Поверхня води річок забруднена та має вигляд маслянистої плівки.

За результатами протоколів лабораторних досліджень питної води з водорозбірних колонок за адресами: пров. Котельний, 21/31 та вул. Ясенева, 29/20, проведених КП «Харківводоканал», встановлена наявність нафтопродуктів у питній воді. Водопостачання з водорозбірних колонок за цими адресами у зв’язку з проведенням заходів з ліквідації наявності нафтопродуктів у питній воді призупинено.

Адміністрації Немишлянського району запропоновано організувати підвіз питної води гарантованої якості до населення за вказаними адресами та забезпечити облаштування інформаційних таблиць щодо заборони вживання води негарантованої якості на території джерел «Петренки-1», «Петренки-2», «Петренки-3» та підземного джерела навпроти будинку №7 по вул. Новопроектній.

Агентство Телевидения Новости