Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Здоров'я

Чому люди бачать привидів: пояснення вчених

16.05.2019 00:04 2653
Чому люди бачать привидів: пояснення вчених

Згідно з даними опитувань, 16% жителів пострадянських країн впевнені в існуванні душ померлих і привидів. У США таких людей набагато більше – 57%. Чому в існування привидів вірить так багато людей? Вчені кажуть, що цьому є наукові пояснення.

Ангели і демони, примари і полтергейсти, а також інші подібні сутності – всі вони є породженням спотворень, які раз у раз відбуваються в сенсорно-моторних механізмах людського організму.

Йдеться про ті самі механізми, які формують самосвідомість людини, тому найменші збої в їхній роботі можуть сприйматися як щось потойбічне.

Британський вчений Вік Тенді каже, що поява привидів і таємничих сутностей може провокуватися вібраціями на інфразвукових частотах.

Тобто, якщо у вашій квартирі є щось, що вібрує на частоті, наприклад, 19 Гц, то вам з високою ймовірністю буде ввижатися всяка чортівня. Якої, само-собою, не існує в об’єктивній реальності.

Ще одне джерело привидів – мікотоксини, вироблені цвіллю. Люди, отруєні мікотоксинами, можуть бачити галюцинації, які важко відрізнити від реальності, і, відповідно, абсолютно щиро вірити в існування привидів.

Источник: dialogs.org.ua

Новости портала «Весь Харьков»