Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Залягти на дно під Луганськом ― найманці з Непалу масово дезертирують з армії рф

02.05.2024 09:26 240

Залягти на дно під Луганськом ― найманці з Непалу масово дезертирують з армії рф

ГУР МО України інформує ― найманці з Непалу масово дезертирують з російської окупаційної армії.

Втеча найманців з Непалу, закріплених за військовою частиною 29328 зс рф, спричинена величезними втратами у “м’ясних штурмах”, жорстоким ставленням московитських польових командирів, включно із позасудовими стратами за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть, а також ― невиплатою обіцяних грошей.

Групи російських загарбників проводять активні пошуки втікачів по окупованих українських населених пунктах, зокрема ― на Луганщині, де перебував особовий склад в/ч 29328, але, як правило, результатів цей процес не дає.

Ватажки російської мотострілецької військової частини у рапортах і доповідях “нагору” пояснюють дезертирство непальців нісенітницями про ймовірне “відбуття до рідної країни через землетрус”.

Утім потрапити з окупованої Луганщини назад у Непал самотужки ― справа не надто легка. До того ж за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності.

У підсумку бажання заробити “легких” грошей перетворилось для непальських найманців у пастку, безпечного виходу з якої не існує.

Джерело: gur.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»