Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Викрито особу на спробі заволодіння 300 тис доларів США, прикриваючись «знайомствами» у Нацполіції

11.05.2020 10:34 921

Викрито особу на спробі заволодіння 300 тис доларів США, прикриваючись «знайомствами» у Нацполіції

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, слідчими Головного слідчого управління Нацполіції спільно із оперативними працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрито особу, яка шахрайським способом намагалася заволодіти чужими грошовими коштами в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, шляхом обману та зловживання довірою, громадянин запевнив іншого громадянина, підозрюваного у вчиненні особливо тяжкого злочину, що особисто знайомий з керівниками Головного слідчого управління Національної поліції України та може вплинути на хід розслідування у кримінальному провадженні.

Після цього він висунув вимогу про необхідність передачі посадовцям Нацполіції грошових коштів у розмірі 300 тис доларів США для заняття арешту, накладеного на майно у кримінальному провадженні, скасування розшуку підозрюваного та подальшого закриття всіх кримінальних проваджень, що розслідуються відносно нього слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України.

8 травня 2020 року у Львівській області його затримано під час отримання частини грошових коштів у розмірі 50 тис доларів США.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії. Готується повідомлення затриманому про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»