Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Російські кадровики бояться їхати на Донбас – розвідка пояснила чому

20.11.2018 08:03 1634

Російські кадровики бояться їхати на Донбас – розвідка пояснила чому

Із початку листопада на території усіх військових округів ЗС РФ тривають збори для проведення ротації в ОРДЛО, повідомили у Міністерстві оборони

Речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк зазначив, що російські військовослужбовці відмовляються від проходження служби в ОРДЛО, своє небажання вони аргументують неофіційним статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями у разі потрапляння в полон і низьким рівнем грошового забезпечення.

Однак верхівка ЗС Російської Федерації вживає інтенсивні заходи для розширення особового складу російських окупаційних військ в ОРЛДО.

За даними розвідки, з початку листопада на території усіх військових округів ЗС РФ тривають збори з офіцерським, сержантським і рядовим складом служби за контрактом для забезпечення одночасного проведення ротації і комплектування з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ.

Слід зазначити, що за словами речника, на сьогоднішній день до зборів залучено удвічі більше російських військовослужбовців, ніж зазвичай.

"Водночас залучені на збори кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей", – повідомив речник Міноборони України.

Свою відмову вони аргументують неофіційним статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями у разі потрапляння в полон, низьким рівнем грошового забезпечення та великою кількістю безповоротних і санітарних втрат у підрозділах з’єднань і частин російських окупаційних військ.

Як повідомляв 5.UA, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала поблизу окупованого бойовиками селища Новоамвросіївське на Донеччині 4 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»