Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Повідомлено про підозру директору приватного підприємства за привласнення понад 630 тис. грн бюджетних коштів

17.06.2020 07:56 859

Повідомлено про підозру директору приватного підприємства за привласнення понад 630 тис. грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури №3 повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, встановлено, що упродовж 2017 року в Зміївському районі одним із харківських приватних підприємств виконувалися електромонтажні та будівельні роботи, пов’язані з підключенням абонентів до мережі електропостачання, на замовлення АТ «Харківобленерго».

З метою заволодіння коштами АТ «Харківобленерго» директором та заступником директора приватного підприємства в акти виконаних робіт внесено недостовірні відомості щодо обсягів робіт, чим завищено їхню вартість на суму 635 тис. грн, чим заподіяно збитки інтересам держави.

Досудове розслідування триває.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

Источник: khar.gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»