Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Подробиці гучного затримання «чорних лісорубів» повідомили в ХОДА

14.04.2020 08:21 989

Подробиці гучного затримання «чорних лісорубів» повідомили в ХОДА

У діяльності злочинної групи брали участь працівники Валківського районного відділу поліції.

Як ми повідомляли раніше, на Харківщині викрито злочинне угрупування, яке займалося незаконним вирубуванням лісу. До складу угрупування входили правоохоронці. За попередніми оцінками, «чорні лісоруби» завдали державі збитки на близько 300 мільйонів гривень. 13 квітня про подробиці гучного затримання розповіли в Будинку рад.

За інформацією ХОДА, на Харківщині було проведено 48 обшуків у членів злочинної групи, яка займалася вирубуванням лісу у Валківському та інших районах області. У діяльності групи брали участь працівники Валківського районного відділу поліції. У результаті слідчих дій повідомили про підозру 15 особам: 11 цивільним та 4 працівникам органів Нацполіції. Найближчим часом прокуратура планує оголосити ще близько 10 підозр, у тому числі 5 – працівникам поліції.

- Ми рухаємося далі. Величезна кількість проваджень розслідується не лише працівниками поліції, залучені ДБР і СБУ. Це говорить про те, що ступінь проблеми є досить критичною, і бенефіціари є досить серйозними. Ця операція є першим підтвердженням, що просто так нікому не відкрутитися від відповідальності, - повідомив Олексій Кучер.

За словами прокурора області Олександра Фільчакова, у ході досудового розслідування встановили, що в 2018 році житель Зміївського району створив групу чисельністю понад 30 осіб. До її діяльності були залучені працівники поліції.

- Правоохоронці отримали неправомірну вигоду за невжиття заходів, передбачених законом, та брали активну участь у злочинній діяльності: супроводжували автомобілі з незаконно вирубуваною деревиною та надавали службову інформацію членам злочинної групи про заплановані рейди та інші заходи з виявлення та протидії незаконній діяльності, - зазначив прокурор області.

На даний час у ході досудового провадження встановлено, що діяльність групи завдала державі збитки - близько 850 тисяч гривень. Однак, за словами обласного прокурора, у матеріалах досудового розслідування є дані, які свідчать що з 2018 року сума збитків становить близько 300 мільйонів гривень.

А за словами керівника Департаменту внутрішньої безпеки ГУ Національної поліції в Харківській області Олександра Володіна, організаторам злочинної групи та її членам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років, а причетним до злочинної діяльності працівникам поліції – від 7 до 10 років.

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»