Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

Підозрюваний в організації замаху на президента Зеленського, який діяв у змові з російськими спецслужбами, затриманий

20.04.2024 06:41 466

Підозрюваний в організації замаху на президента Зеленського, який діяв у змові з російськими спецслужбами, затриманий

Ніякого поблажливого ставлення до посіпак росіян не буде, — прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Туск підтвердив інформацію української сторони та уточнив, що правоохоронці також затримали білоруса, який працював на росіян і замовив двом полякам напад на соратника Навального (Лєоніда Волкова — ред.).

"Нападники також перебувають під вартою. Вони пов'язані з ультрас. Ніякого поблажливого ставлення до посіпак російських спецслужб не буде. Ми будемо випалювати кожну зраду і спробу дестабілізації", — написав він у соцмережі Х.

За інформацією Офісу генпрокурора та СБУ, громадянин Польщі за власною ініціативою налагодив контакт з російськими офіцерами і погодився на співпрацю.

Він мав збирати та передавати інформацію про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка, яка знадобилася б при підготовці замаху на Зеленського під час візиту до Польщі.

Польська прокуратура висунула затриманому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 § 3 Кримінального кодексу Республіки Польща.

Окружний суд Варшави застосував до нього запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. Зловмиснику загрожує до восьми років ув'язнення.

Джерело: https://t.me/znua_live/144387

Новости портала «Весь Харьков»