Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Кримінал

На Буковині перед судом постануть члени злочинної групи, які переправляли «ухилянтів» через кордон

04.04.2024 07:51 278

На Буковині перед судом постануть члени злочинної групи, які переправляли «ухилянтів» через кордон

● Працівники ДБР завершили розслідування щодо учасників організованої злочинної групи, яка займалася нелегальним переправленням військовозобов'язаних чоловіків через україно-румунський кордон.

● До складу групи входило 5 осіб, а головним організатором та керівником був один із правоохоронців з іншого регіону. Свого часу він працював на аналогічній посаді на Буковині, звідки й родом. Завдяки цьому він досконально знав місцевість, був ознайомлений з особливістю роботи прикордонників та знав «слабкі місця» на лінії кордону. Під час однієї із відпусток він створив злочинну схему, до якої долучив ще 4 товаришів.

● Члени групи підшукували охочих виїхати з України, збирали їх у Чернівцях, де чекали слушного часу для подальшого переправлення. З однієї людини ділки брали по 4,5-5 тисяч євро, сума залежала від особистих домовленостей.

● Після повідомлення від правоохоронця, групу ухилянтів везли до обумовленого місця, звідки вони вночі здійснювали перехід кордону.

Наприкінці вересня 2023 року автомобіль з одним із членів групи та п’ятьма «клієнтами» був зупинений прикордонниками. Інші учасники злочинної групи намагалися переховуватися від слідства, проте були викриті працівниками Бюро.

● Правоохоронцю було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 500 тисяч грн застави.

Джерело: https://t.me/c/1435738926/4288

Новости портала «Весь Харьков»