Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

The Washington Post «Атаки України на російські нафтопереробні заводи посилюють напруженість у відносинах із США»

16.04.2024 06:56 368

The Washington Post «Атаки України на російські нафтопереробні заводи посилюють напруженість у відносинах із США»

● Раніше кремль зосередив атаки на промисловому потенціалі України, що, на думку деяких американських чиновників, мало обмежений ефект. Тепер Україна відчайдушно потребують захисту міст, що призвело до ще більшої напруги між Києвом та Заходом щодо систем ППО.

● Протидія США атакам на НПЗ обурила українців, які вважають ці удари чесною грою, враховуючи безперервні атаки росії на території України. Вони вважають, що удари необхідні для того, щоб підвищити ціну для москви та підтвердження того, що російське суспільство не буде в безпеці доти, доки не закінчиться конфлікт.

● Проте, експерти кажуть, що побоювання США щодо збільшення вартості енергоносіїв через атаки на НПЗ є безпідставними, оскільки зростання цін спричинене скороченням видобутку ОПЕК+ та нестабільністю, пов'язаною з війною Ізраїлю з ХАМАС.

● Критики вважають, що публічні заяви адміністрації Байдена про українські атаки були непослідовними, що викликало подив серед прихильників Києва у Конгресі та за кордоном.

● У виступі глави Пентагону Остіна перед законодавцям минулого тижня було висловлено побажання, щоб Україна завдавала ударів по російських авіабазах та іншій військовій інфраструктурі всередині країни, але не по нафтопереробних заводах.

● Позиції США контрастують із позиціями союзників Вашингтона в Європі, які ледь приховують задоволення від української кампанії. "Український народ діє в порядку самооборони, і ми вважаємо, що агресором є росія", - сказав міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне.

● Глава МЗС Великобританії Кемерон також захистив право України завдавати ударів по російським енергетичним об'єктам. Водночас Кемерон заявив, що країни НАТО хотіли б уникнути прямого військового контакту з росією - мовляв, це підвищить ескалацію.

▶ ️Вибори у США. Це те, з чим Україні не пощастило у цей, найбільш вирішальний рік війни. Як тільки вони пройдуть, ситуація розвиватиметься дуже стрімко, і багато, хто впевнений, що 2025 рік стане останнім роком «гарячої фази» війни України з росією. Але яка у тій чи іншій формі триватиме до тих пір, поки існує московський улус Золотої Орди.

---------

До речі, У ПАРЄ визнали російську нафтову індустрію легітимною ціллю для ЗСУ, — народний депутат України, голова комітету Асамблеї з міграції, біженців та переміщених осіб Олексій Гончаренко.

Джерело: https://t.me/c/1496296645/18787

Новости портала «Весь Харьков»