Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

НБУ про QR-коди

04.06.2020 10:02 1153

НБУ про QR-коди

● Ми подбали, щоб платіжний ринок отримав єдині стандарти для формування та використання QR-кодів для здійснення розрахунків (йдеться про кредитовий переказ - переказ з ініціативи платника).

● Наша мета – надати ринку уніфікований інструмент для підвищення зручності розрахунків, що зможе вирішити проблему сумісності для різних інфраструктур учасників ринку.

● Учасники ринку і зараз використовують QR-коди, але створюють їх за власними правилами. Наявність єдиного підходу до вимог формування QR-кодів дасть можливість підвищити швидкість розрахунків та знизити операційні ризики.

● «По перше, використовувати QR-код дуже зручно. Адже це майже до нуля знижує вірогідність помилки у реквізитах отримувача чи призначенні платежу. По друге, платіж відбувається швидко і не потребує додаткових дій від платника», – пояснив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олексій Шабан.

● Формування та використання QR-кодів не є обов’язковим. Проте, якщо учасники розрахунків використовуватимуть QR-коди для здійснення кредитових переказів, вони повинні будуть забезпечити їх формування та використання у відповідно до правил, розроблених Національним банком.

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»