Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

НБУ - маємо гарну новину для банків та їх клієнтів!

15.05.2020 09:48 1073

НБУ -  маємо гарну новину для банків та їх клієнтів!

Національний банк розробив мобільний додаток UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів.

Скачавши додаток на смартфон, можна безконтактно, швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-картки або біометричного закордонного паспорта громадянина України.

Використання у банківських відділеннях цього додатка та його інтеграція з комп’ютерними системами банку полегшить життя банкам та їх клієнтам.

Банкам непотрібно буде купувати дороговартісне обладнання для зчитування інформації з чипу біометричних документів. Інтегрувавши цей додаток до своєї it-мережі, банк відразу зможе отримувати та зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів.

А клієнтам, які мають біометричні документи, тепер непотрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації. Також для них відкривається доступ до власних даних, що містяться в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на свій смартфон для подальшого пересилання (наприклад, у форматі PDF).

Пілотна версія додатка вже доступна для безкоштовного завантаження в AppStore. У перспективі Національний банк планує також розробити аналогічну версію для Google Play.

Банкіри, нумо завантажувати розробку Національного банку! Це зекономить ваші кошти та час ваших клієнтів.

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»