Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Нацбанк - а тиждень виявився непоганим

23.05.2020 11:12 865

Нацбанк - а тиждень виявився непоганим

А тиждень виявився непоганим. Більше обнадійливих новин – у нашому традиційному економічному огляді тижня. Ось на що ми звернули увагу:

У світі відновляються позитивні настрої. Країни пом’якшили карантинні обмеження і розширили заходи з підтримки економіки. З’явилися новини про попередні позитивні результати клінічних випробувань однієї з вакцин від коронавірусу. Все це сприяє активізації бізнесу та відновленню здорового апетиту інвесторів.

Пожвавлюється й український бізнес. У другій декаді травня збільшилися попит та обсяги виробництва електроенергії. Це говорить про поступове відновлення економічної активності після послаблення карантинних обмежень.

Оптимістичніше виглядає і ринок праці. Попит на робочу силу відновлюється в усіх сферах, не тільки у секторі послуг. Звісно, кількість вакансій не сягнула докризового рівня, але збільшується.

Продукти харчування за тиждень подорожчали незначно. Дещо зросли ціни на крупи, яловичину та фрукти. Водночас знижувалися ціни на овочі. Також подешевшали ліки, зокрема й через збереження сприятливої ситуації на валютному ринку.

Детальніше про підсумки цього тижня – https://bit.ly/2Tsb63k

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»