Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Група Нафтогаз продовжує трансформацію та відповідно до найкращих світових практик створює видобувний і комерційний дивізіони

10.05.2020 11:14 1043

Група Нафтогаз продовжує трансформацію та відповідно до найкращих світових практик створює видобувний і комерційний дивізіони

У межах трансформації Група Нафтогаз ліквідувала дивізіон «Інтегрований газовий бізнес» та натомість створила дивізіон «Розвідка та видобування» і дивізіон «Комерція»

Розформування Інтегрованого газового дивізіону зумовлене необхідністю адаптувати структуру до нових ринкових умов і сфокусуватися на діяльності з реалізації газу кінцевим споживачам після скасування дії ПСО (покладення спеціальних обов’язків) з 1 липня 2020 року. Серед основних функцій дивізіону «Комерція» – розвиток сегменту роздрібної торгівлі газом, розвиток трейдингової діяльності та побудова ефективних каналів реалізації природного газу. Дивізіон «Розвідка та видобування» відповідатиме за розвідку та видобування газу і рідких вуглеводнів, ефективні інвестиції та нарощування доведених запасів в портфелі Нафтогазу.

1

«У Нафтогазу є амбіція бути сильною компанією з якісним корпоративним управлінням та працювати за міжнародними стандартами. Розділення діяльності з видобутку та реалізації вуглеводнів належить до кращих практик міжнародних нафтогазових компаній. Це перевірена модель, що довела свою ефективність у світі і, я певен, буде ефективною і в Нафтогазі. В межах групи буде дві команди, два керівники. Вони зосередяться кожен на своїй ділянці роботи. Таким чином ми хочемо збільшити ефективність», – зазначив головний директор виконавчий Групи Нафтогаз Отто Ватерландер.

«Створення двох нових дивізіонів є черговим кроком на шляху трансформації Групи Нафтогаз. Виокремлюючи видобування, ми підвищуємо управлінський контроль за утриманням і нарощенням виробництва власного газу та збільшенням ресурсної бази. На комерційний дивізіон, у свою чергу, ми покладаємо надії щодо розвитку трейдингових операцій і відносно нового для нас бізнесу – прямих продажів газу клієнтам. Упевнений, що ці зміни дозволять нам успішно виконувати поставлені перед компанією завдання і в черговий раз довести, що Група Нафтогаз була і залишається лідером змін державного корпоративного сектору», – зазначив Андрій Коболєв, голова правління Групи Нафтогаз.

Дивізіон «Розвідка та видобування» очолив Олександр Романюк, який до цього обіймав посаду першого заступника генерального директора Укргазвидобування. На новій посаді він відповідатиме за розробку стратегії та бізнес-плану дивізіону, затвердження інвестиційних проектів та бюджетів, управління операційною діяльністю видобувних підрозділів в рамках погодженої стратегії, бюджету та інвестиційного плану, призначення та звільнення працівників і питання охорони праці.

Генеральним директором АТ «Укргазвидобування», ключового видобувного активу Нафтогазу, призначено Олену Кобець. До цього вона протягом майже п’яти років очолювала юридичний напрям товариства як директор з правових питань та член правління.

На посаді генерального директора Олена Кобець нестиме відповідальність за, взаємодію з акціонерами та дотримання товариством юридичних та фіскальних законодавчих вимог, за дотримання вимог стандартів і процедур групи і авторизацію контрактів, забезпечувати функціонування корпоративного управління, здійснювати представництво АТ «Укргазвидобування» як юридичної особи.

«Відповідно до логіки трансформації, ключові стратегічні рішення щодо розвитку бізнесу прийматимуться на рівні дивізіонів, а операційну роботу буде зосереджено на рівні підприємств, де для цього є відповідна експертиза. Олександр Романюк уже зробив великий внесок у нарощення видобутку, технічне оновлення, перебудову процесів і боротьбу зі зловживаннями у видобувному блоці. Він знається на газовидобуванні і зможе далі ефективно його реформувати. Олена Кобець брала участь у трансформації корпоративних функцій та розробці і впровадженні стратегічних проектів. Певен, її досвід допоможе налагодити ефективну взаємодію директорів дивізіонів в рамках товариства», – резюмував Андрій Коболєв.

Керівника дивізіону «Комерція» буде призначено та представлено пізніше.

Департамент з комунікацій НАК «Нафтогаз України»

Источник: naftogaz.com

Новости портала «Весь Харьков»