Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Група Нафтогаз придбала 200 тонн гуманітарної допомоги українським лікарям на 500 млн грн

07.05.2020 08:25 900

Група Нафтогаз придбала 200 тонн гуманітарної допомоги українським лікарям на 500 млн грн

Літаки Ан-225 «Мрія» та Ан-22 «Антей» (ДП «Антонов») на замовлення Групи Нафтогаз доставили в Україну понад 140 тонн медичного обладнання та засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) для медичних закладів (відеоматеріали про рейс Ан-225 «Мрія» будуть доступні за посиланням з 14:00). Компанія очікує на прибуття ще 60 тонн вантажу до 2 червня.

Група Нафтогаз за підтримки Офісу Президента України закупила та організувала доставку благодійного медичного вантажу з Китаю до України, у відповідь на звернення міністра охорони здоров’я України Максима Степанова. Весь перелік техніки та матеріалів сформували за результатами багаторазових консультацій з експертами, зокрема, з представництвом ВООЗ в Україні, та узгодили із Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ). Весь вантаж безкоштовно розподілять між медичними закладами в координації з МОЗ та керівництвом областей.

Мова йде про 500 тис. захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентгенапаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв загальною вартістю близько півмільярда грн.

«Наші спільні зусилля і єдність у боротьбі з коронавірусною інфекцією дають свої результати. Сьогодні в Україні десь в 20 разів менше випадків захворювання, ніж в Іспанії, і в 12 разів менше, ніж в Росії. По-перше, ми дуже вчасно запровадили карантинні заходи і не допустили перевантаження лікарень. Спільно з партнерами ми доклали максимальні зусилля, щоб забезпечити медзаклади засобами індивідуального захисту і обладнанням. Проте ризик нових спалахів залишається, тому Президент України Володимир Зеленський наголошує і вимагає аби робота по забезпеченню закладів охорони здоров’я засобами захисту та обладнанням продовжувалася щодня, і щоб формувалися необхідні резерви», - сказала заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська.

«На самому початку розвитку пандемії ми, як Міністерство охорони здоров’я, звертались до всіх партнерів з проханням допомогти забезпечити і модернізувати інфекційні відділення наших лікарень. Ми з вдячністю говоримо про всіх, хто відгукнувся на запит і допомагає. Сьогодні ми бачимо допомогу від НАК «Нафтогаз України», який привіз, крім засобів індивідуального захисту, також медичне обладнання. Воно буде діагностувати і вчасно виявляти ускладнення», — сказав заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Цей вантаж має дві складові. Перша – це захист медперсоналу, який ми повинні вберегти. Друга складова вантажу – це обладнання, яке поїде до наших інфекційних лікарень і це є чудова інвестиція в медичну інфраструктуру України», – зауважила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

«Група Нафтогаз з початку карантину придбала найрізноманітніші засоби захисту більш ніж на 12 млн грн. Та цією допомогою ми не обмежилися. Зважаючи на обсяги необхідної сертифікованої продукції та брак часу, на жаль, ми не мали можливості придбати її в українських виробників. Тож звернулись до наших партнерів — китайських державних корпорацій, посольства КНР в Україні, і домовитись про постачання партії загальною вартістю приблизно півмільярда гривень. Два літака цієї партії вже прибули до України: перший — «Антей», другий — «Мрія», третій ми очікуємо до кінця цього місяця. Основний вантаж — захисні костюми — прибув сьогодні, і ми дуже сподіваємося, що разом з партнером – Міністерством охорони здоров’я, ми зможемо ефективно і швидко доставити його саме в ті лікарні, що були визначені міністерством», — розповів голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Група Нафтогаз з початку карантину активно долучилась до протидії коронавірусу: станом на 4 травня підприємства Групи надали допомогу на понад 12,3 млн гривень медикам та громадам в регіонах присутності.

Департамент з комунікацій НАК «Нафтогаз України»

Источник: naftogaz.com

Новости портала «Весь Харьков»